sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Kivilahden kuhaa

Yrittäjän kesän ennätyssaalis oli kolmekiloinen kuha elokuun lopussa, vielä aivan mökkilaiturin vierestä. Omalta lahdelta ei ole kuhaa aiemmin tullut, joten yllätys oli melkoinen. Kala perattiin ja suomustettiin ja päätyi pakastimeen. Tänään fileoimme sen ja saimme sunnuntailounaalle todellista herkkua. Kuhan hienoa makua ei kannata pilata liialla maustamisella. Kastikkeena tällä kertaa tomaattivinaigretti, jota on tehty ennenkin. Nyt ohje uudestaan talteen, sillä vinaigretti sopi kuhalle erittäin hyvin

TOMAATTIVINAIRETTI

2 tomaattia
1 punasipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 dl vaaleaa balsamicoa
suolaa, mustapippuria myllystä
1 tl sokeria
1 dl rypsiöljyä
1 dl oliiviöljyä
runsaasti tuoretta basilikaa

1. Kuori ja hienonna sipulit. Poista tomaateista pehmeä sisus ja siemenet. Leikkaa tomaatit kuutioiksi. Hienonna basilika
2. Kuumenna balsamico kasarissa, lisää sipulit ja kypsennä muutama minuutti. Lisää mausteet ja öljyt, sekoita. Lisää lopuksi tomaattikuutiot ja basilika

Valmistusaika 10 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti