maanantai 29. huhtikuuta 2019

Klassikon aineksia

Viikonlopun pätkälomanen kului osaksi pihatöissä. Kaupassakäyntikin jäi väliin. Sunnuntailounas valmistui siis "otetaan mitä kaapeissa on"-periaatteella. Aamulla otin jättikatkarapuja sulamaan ajatuksella tehdä jonkinlainen pasta. Ravut olivat jo sulia kun huomasin jääkaapissa melkein kokonaisen paketin fetaa ja suunnitelma meni uusiksi. Alkuvuoden hitti uunifetapasta oli edelleen kokeilematta. Tässä vähän sama kuin takavuosien avokadopastassa, kaikkia raaka-aineita löytyy useimmiten kotoa ja silti ei tule kokeiltua. Vaihdoin siis suunnitelman fetapastaan. Maustamiseen käytin chilin ja valkosipulin lisäksi timjamia, joka on intoutunut kasvamaan terassilla kevään lämmössä. Myös ne katkaravut päätyivät pastan sekaan. Tosin ei fetapasta niitä kaivannut.  Tehdään varmasti uudestaankin, ilman katkarapuja, vaikkeivat katkaravut makuja heikentäneetkään.  Aion kokeilla myös uunifetaperunoita tässä lähitulevaisuudessa.



UUNIFETAPASTA (KATKARAVUILLA)
(meillä tästä söi kolme ja vielä jäi yksi pieni annos)

250g pieniä luumutomaatteja
2 valkosipulinkynttä
punainen chili
tuoretta timjamia
(nyt vajaa) 200g fetaa
reilu loraus rypsiöljyä
mustapippuria myllystä
*
300g pastaa, nyt spagettia
(jättikatkarapuja)

1. Laita uuni kuumenemaan 200-asteeseen. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna
2. Lorauta uunivuokaan rypsiöljyä. Nosta fetapala vuokaan. Levitä chili, valkosipuli ja tomaatit ympärille. Hienonna timjami sekaan ja mausta mustapippurilla
3. Paista 200-asteessa vartti. Nosta uunin lämpö 225 ja laita grillivastukset päälle. Paista kunnes fetan pinta alkaa ottaa väriä n 5min (voit ennen tätä vähän pieniä fetapalaa. Keittele tällä välin myös pasta
4. Ota vuoka pois uunista ja sekoita uunivuuan sisältö ja pasta. Lisää sekaan vähän pastan keitinlientä (tässä vaiheessa voit sekoittaa mukaan myös ne katkaravut pikaisesti paistettuna)

Valmistusaika: 25-30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti