Recipe in English below Finnish one
VINKKI: Kun ostat inkivääriä ja sitä jää, laita loppu pakastimeen. Jäätyneestä palasta on helppo raastaa tarvittava määrä eikä inkivääri jää nahistumaan vihanneslaatikkoon
CURRY-RAMEN
liemi:
pala inkivääriä
1 punasipuli
1 punainen chili
1 rkl punaista currytahnaa
8 dl kasvislientä
1 tlk (400g) kookosmaitoa
1 rkl kalakastiketta
rypsilöjyä
lisäksi:
kuivattuja suppilovahveroita
pieni kesäkurpitsa
2 tomaattia
rypsiöljyä
*
200g ramennuudeleita
4 kananmunaa
2. Raasta inkivääri. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna
3. Paista inkivääriä, sipulia ja chiliä pari minuuttia öljyssä. Lisää currytahna ja jatka paistamista hetki. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja kalakastike. Anna kiehahtaa
4. Keitä kananmunat puolikoviksi. Kuori ja halkaise kahtia
5.Kuutioi kesäkurpitsa. Lohko tomaatit. Purista suppilovahveroista vesi pois ja paista niitä hetki pannulla rypsiöljyssä
6. Keitä nuudelit paketin ohjeen mukaan
7. Lisää kesäkurpitsat liemeen ja keitä viitisen minuuttia. Lisää tomaatit ja suppilovahverot liemeen. Älä keitä enää
8. Kokoa annokset. Nosta nuudeleita kulhoon, lisää kuumaa lientä vihanneksineen ja suppilovahveroineen. Nosta päälle kaksi kananmunan puolikasta ja nauti
Recipe in English:
CURRY-RAMEN
broth:
2 cm piece of ginger
1 red onion
1 red chili
1 tbs red curry paste
8 dl vegetable stock
1 can (400g) coconut milk
1 tbs fish sauce
olive oli
toppings:
dried funnel chanterelles (or other mushrooms)
small zucchini
2 tomatoes
olive oil
*
200g ramen noodles
4 eggs
2. Shred ginger. Peel and slice onion. Remove seeds from chili and finely chop
3. Saute ginger, onion and chili two minutes in olive oil, add curry paste and stir for a moment. Add vegetable stock, coconut milk and fish sauce. Bring to the boil
4. Cook eggs until soft-boiled. Peel away the shell and slice in half
5 Cut zucchini to small cubes, section tomatoes. Dry funnel chanterelles and fry in oil for few minutes
6. Cook noodles following pack instructions
7. Add zucchini cubes to broth. Simmer for 5 minutes. Add tomatoes and mushrooms
8. For serving: Divide noodles to bowls, ladle on the hot broth with vegetables and mushrooms. Top each bowl with 2 egg halves and enjoy!
Valmistusaika: 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti