lauantai 12. tammikuuta 2019

Sieniä ja juustoa

Ostin Tuomaan markkinoilta Jukolan cheddaria muutaman pikkupaketin. Paketit kävivät mutkan mökillä, mutta päätyivät avaamattomina kotiin. Kaipa ruokaa oli liikaa mukana. Vintage-version napostelimme tässä yhtenä iltana, mutta tavalliset olivat vielä avaamatta. Syksyn metsäretkillä löytyy aina muutama mustatorvisieni. Ei kuitenkaan aivan riittävästi kokonaiseen ateriaan. Nyt yhdistin pienen (160g) cheddarpaketin kouralliseen kuivattuja mustatorvisieniä. Sieniä jäi vielä yhdeksi kerraksi maustamaan jotain muuta ruokaa. Täyteläisen makuinen piiras syötiin appelsiinilla ja granaattiomenan siemenillä jalostetun vihreän salaatin kanssa.

MUSTATORVISIENI-JUUSTOPIIRAS
pohja:
100g voita
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vettä
1 1/2 dl raastettua cheddaria

täyte:
kuivattuja mustatorvisieniä 
(sen verran kun on tai raaskit käyttää, nyt vain kourallinen)
2 dl raastettua cheddaria
punasipuli
tuoretta rosmariinia
3 kananmunaa
3 dl maitoa
suolaa, mustapippuria
rypsiöljyä ja nokare voita

1. Kuutioi voi ja anna lämmitä huoneenlämpöiseksi. Nypi voi ja jauhot  murumaiseksi, lisää vesi ja lopuksi juusto ja sekoita taikinaksi. Nosta taikina jääkaappiin
2. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna sienet. Hienonna rosmariini. Paista sienet ja sipuli voin ja rypsiöljyn seoksessa. Lisää rosmariini, mausta suolalla ja mustapippurilla
3. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito ja juustoraaste. Mausta ripauksella suolaa ja mustapippurilla
4. Laita leivin paperi irtopohjavuokaan. Taputtele taikina jauhotetuin käsin vuuan pohjalle ja reunoille. Laita toinen leivinpaperi päälle ja kaada päälle riisiä/ kuivattuja herneitä. Paista pohjaa 200 asteessa 10 minuuttia. Poista riisit ja leivinpaperi. Levitä sieni-sipuliseos pohjalle. Kaada munamaito päälle. Ripottele pinnalle vielä juustoraastetta. Paista 200-asteessa 45 min. Anna tasaantua uunista ottamisen jälkeen vartti

Valmistusaika: 30 min + paistaminen 45 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti