TAMAGO YAKI-RULLAT
(viidelle pääruokana - kymmenelle naposteluna)
800g lohta
karkeaa merisuolaa
10 arkkia merilevää
ituja
tamago yakit:
12 isoa kananmunaa (10 munakasta)
6 rkl sokeria
6 rkl japanilaista soijaa
*
rypsiöljyä
*
dipit:
japanilaista soijakastiketta + wasabitahnaa
majoneesia + sriracha-kastiketta
1. Valmista munakkaat. Sekoita munat, soija ja sokeri hyvin. Kuumenna (neliskanttinen) paistinpannu keskilämmöllä. Kastele talouspaperi rypsiöljyyn ja voitele pannu. Kaada pannulle 1 dl munakasseosta, levitä tasaiseksi. Anna paistua (ei ruskistua). Kaada kypsä munakas leivinpaperille. Toista kunnes kaikki munakkaat paistettu
2. Tee dipit. Sekoita japanilaiseen soijaan wasabitahnaa. Sekoita majoneesiin sriracha-kastiketta. Jätä maustumaan
3. Leikkaa lohi ohuiksi viipaleiksi. Ripottele pinnalle merisuolaa. Anna maustua 10 minuuttia. Harjaa merisuola pois lohiviipaleilta
4. Kokoa rullat. Laita munakkaan päälle norileväarkki (leikkaa arkkia tarvittaessa pienemmäksi). Levitä lohet leväarkin päälle. Ripottele pinnalle ituja ja rullaa kuten kääretorttu tiukaksi rullaksi. Leikkaa rullat annospaloiksi
Valmistusaika: 1 h 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti