sunnuntai 11. maaliskuuta 2018

Syökää silakkaa

Leikkasin mieleisiä reseptejä talteen, kun heitin nipun vanhoja ruokalehtiä lehtiroskikseen. Reseptikasa on odottanut tekijäänsä ja varsinkin yksi ohje on koukuttanut. Ostin perjantaita varten muutkin aineet ja herkuttelimme yrittäjän kanssa. Salaatilla ja leivällä lisättynä tämä on kolmen hengen annos. Alkupalaksi tarkoitettu resepti muokattu Glorian ruoka & viinistä

KATKARAPUSILAKAT

500g silakkafileitä
250g kuorittuja katkarapuja
4 valkosipulinkynttä
ruukku lehtipersiljaa
4 rkl voita
4 tl punaista currytahnaa

1. Lado silakat nahkapuoli alaspäin työlaudalle
2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna lehtipersilja
3. Sulata voi pannulla ja paista valkosipulia voissa hetki, lisää currytahna ja lehtipersilja, sekoita hyvin. Lisää katkaravut ja pyöräytä ne maustevoissa. Nosta pannu pois hellalta
4. Laita muutama katkarapu jokaisen silakan päälle. Kääri fileet rullalle ja nosta uuni vuokaan. Paista 200-asteessa vartti, lisää pinnalle loput ravut. Lisää pannulle tilkka vettä ja nosta pannu kuumalle liedelle, kaavi kaikki maku talteen ja kaada kuuma neste silakoiden päälle. Paista silakoita vielä vartti ja tarjoile hyvän leivän kanssa

Valmistusaika: 45 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti