sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Murgh makhani

Sunnuntaiaamut saavat olla rauhallisia. Aamukahvi ja Hesari nautitaan vuoteessa, televiso on taustalla auki ja hyppelen kanavilla ruokaohjelmien välillä. Aina toisinaan pysähdyn seuraamaan hetken, otan yöpöydällä olevan lehtiön ja kirjoitan ideoita ylös. Pari viikkoa sitten ohjelmassa valmistui intialaista butter chickeniä. Ostin perjantaina broileria ja samalla täydensin maustevarastoja kanaohje mielessäni. Kuten aina ruuanlaitossa ja minusta varsinkin intialaisen ruuan kanssa, maistelu takaa parhaan lopputuloksen. Luota siis makuaistiisi! Jos jotain maustetta ei ole, lisää jotain muuta, ja maistele! Butter chicken voi olla varsin mietoakin, nyt lisäsin myös tulisuutta. Lisäksi riisiä, naan-leipää ja kurkkuraitaa. Puritaanit sanoisivat, ettei kurkkuraita sovin tämän kanssa, mutta hyvää oli! Varsin runsaasta maustemäärästä huolimatta, ruoka on helppo valmistaa. 

BUTTER CHICKEN eli VOIKANA 
(kahdeksalle lisukkeineen)
1 kg luutonta broileria

marinadi:
4 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
4 cm pala inkivääriä raastettuna
1 tl kurkumaa
2 tl garam masalaa
1/4 tl sahramia
loraus rypsiöljyä
n. 4 dl maustamatonta jugurttia

kastike:
4 valkosipulinkynttä 
4 cm pala inkivääriä 
1 iso sipuli 
2 punaista chiliä 
2 tl juustokuminaa eli jeeraa
2 tl kanelia
4 kokonaista neilikkaa
2 tl kokonaista kardemummaa
3 tl garam masalaa
2 tl kurkumaa
2 tl cayennepippuria
1 tlk tomaattimurskaa
2 dl kirsikkatomaatteja
1 rkl tummaa muscovadosokeria
4 rkl mantelijauhetta
2 dl kuohukermaa
sitruuna
rypsiöljyä
100g voita
*
tuoretta korianteria

1.Sekoita mausteet kulhossa. Leikkaa broilerit annospaloiksi ja lisää kulhoon. Pyöräytä broileripalat mausteissa. Lisää jugurttia kunnes palat peittyvät. Lisää loraus rypsiöljyä. Sekoita hyvin. Peitä kulho ja nosta jääkaappiin marinoitumaan seuraavaan päivään (tai useammaksi tunniksi)
2. Jauha kardemumma ja neilikat morttelissa hienoksi jauheeksi. Kuori ja hienonna sipulit. Halkaise chilit, poista siemenet ja hienonna. Kuori ja raasta inkivääri. Leikkaa kirsikkatomaati pieniksi paloiksi
3. Paista kuivia mausteita hetki rypsiöljyssä, lisää voi, sipulit, inkivääri ja chili. Jatka paistamista kunnes sipulit saavat vähän väriä. Lisää tomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele tomaattimurskatölkki vedellä, ja lisää vesi pannulle. Lisää sokeri. Anna hautua välillä sekoittaen puoli tuntia
4. Laita uuni lämpiämään kuumimmalle mahdolliselle ja grillivastukset päälle. Voitele uunipelti rypsiöljyllä. Levitä marinoidut broilerit pellille. Paista kunnes broilerit alkavat ottaa väriä. Lisää broilerit tomaattikastikkeeseen (lisää myös jäljelle jäänyt marinadi). Hauduta vielä puoli tuntia. Maistele välillä. Lisää tarvittaessa mausteita, jotta saat maut tasapainoon. Lisää lopuksi mantelijauhe, puolikkaan sitruunan mehu ja kerma, sekoita ja kiehauta. Viimeistele tuoreella korianterilla. Tarjoile riisin, naan-leivän ja raidan kanssa

Valmistusaika: 1 h 30 min + marinoituminen 2- 12 h

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti