perjantai 16. maaliskuuta 2018

Perjantai-ideologiaa

Sain torstaina meilin, jossa kerrottiin Glorian Koti& Viinin tilaukseni loppuvan pyynnöstäni. Ihmetellen soitin palvelunumeroon  kello 17.23, jossa nauha kertoi palvelun toimivan 9-17 välillä. Seuraavana päivänä sain yhteyden asiakaspalveluun, joka kertoi minun irtisanoneen lehden soittamalla peruutusautomaattiin kello 17.23 edellisenä päivänä. Hienoa ennakointia, kun osasivat lähettää sähköpostia jo aiemmin päivällä. Tilaus jatkuu ja uusimmasta lehdestä toteutin tänään hyvin perjantai-ideologiaani sopivan ruuan; helppoa, nopeaa ja herkullista. Pinaatin korvasin kesäkurpitsalla ja kastikkeen määrän kaksinkertaistin


LOHI-PARSAWOKKI

nippu vihreää parsaa
400 g lohta
suolaa
rypsiöljyä
2 kevätsipulia
2 rkl seesaminsiemeniä
1 pieni kesäkurpitsa
*
kastike:
2 rkl raastettua inkivääriä
4 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl soijaa
4 rkl vettä
2 rkl hunajaa
1 rkl maissitärkkelystä
*
basmatiriisiä

1. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet
2. Laita riisi kiehumaan (1 osa riisiä, 2 osaa vettä, suolaa maustamiseen). Anna kiehahtaa. Laske lämpötila pienimmälle mahdolliselle. Keitä kannen alla 10 minuuttia. Nosta sivuun odottamaan
3. Leikkaa lohi ja parsa suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa neljään osaan pitkittäin ja edelleen poikittain viipaleiksi. Viipaloi kevätsipuli
4. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Nosta sivuun
5. Kuumenna wokki, lisää rypsiöljy ja paista lohipalat nopeasti liki kypsiksi. Sekoita seesaminsiemenet mukaan ja siirrä lohet pois pannulta
6. Lisää vähän öljyä ja paista parsapaloja pari minuuttia, lisää kesäkurpitsa ja kevätsipulin valkoiset osat. Paista koko ajan sekoittaen minuutti. Lisää kastike ja lohi. Anna kiehahtaa, lisää tarvittaessa vettä. Ripottele kevätsipulit pinnalle ja tarjoile riisin kanssa

Valmistusaika: 20 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti