LOHI-PARSAWOKKI
nippu vihreää parsaa
400 g lohta
suolaa
rypsiöljyä
2 kevätsipulia
2 rkl seesaminsiemeniä
1 pieni kesäkurpitsa
*
kastike:
2 rkl raastettua inkivääriä
4 rkl omenaviinietikkaa
4 rkl soijaa
4 rkl vettä
2 rkl hunajaa
1 rkl maissitärkkelystä
*
basmatiriisiä
1. Valmista kastike sekoittamalla kaikki aineet
2. Laita riisi kiehumaan (1 osa riisiä, 2 osaa vettä, suolaa maustamiseen). Anna kiehahtaa. Laske lämpötila pienimmälle mahdolliselle. Keitä kannen alla 10 minuuttia. Nosta sivuun odottamaan
3. Leikkaa lohi ja parsa suupalan kokoisiksi paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa neljään osaan pitkittäin ja edelleen poikittain viipaleiksi. Viipaloi kevätsipuli
4. Paahda seesaminsiemenet kuivalla, kuumalla pannulla. Nosta sivuun
5. Kuumenna wokki, lisää rypsiöljy ja paista lohipalat nopeasti liki kypsiksi. Sekoita seesaminsiemenet mukaan ja siirrä lohet pois pannulta
6. Lisää vähän öljyä ja paista parsapaloja pari minuuttia, lisää kesäkurpitsa ja kevätsipulin valkoiset osat. Paista koko ajan sekoittaen minuutti. Lisää kastike ja lohi. Anna kiehahtaa, lisää tarvittaessa vettä. Ripottele kevätsipulit pinnalle ja tarjoile riisin kanssa
Valmistusaika: 20 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti