CHIMICHURRI-BROILERI
broileri
voita
suolaa ja mustapippuria
chimichurri-kastike:
2 1/2 dl yrttejä (persiljaa, korianteria, kevätsipulia ja rakuunaa)
2 valkosipulinkynttä
4 pienen pientä kuivattua chiliä
-lisää chili kerrallaan maistellen, alkup. ohjeessa 1/4 tl chiliä myllystä
ripaus suolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1 tl juustokuminaa (jeeraa)
2 tl sokeria
1/2 sitruunan raastettu kuori
2 rkl sitruunanmehua
1 rkl omenaviinietikkaa
1 dl oliiviöljyä
*
4 perunaa
2 parsakaalia
*
kermaviilikastike:
kermaviiliä
sitruunanmehua
hienonnettua kevätsipulia
suolaa, mustapippuria
1. Valmista chimichurri. Kuori ja hienonna valkosipulit. Poista chileistä siemenet. Sekoita kastikkeen aineet ja aja sauvasekoittimella tasaiseksi. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa öljyä, jotta saat kastikemaisen seoksen
2. Lohko perunat, laita kulhoon ja lisää ruokalusikallinen chimichurria, sekoita.
Leikkaa parsakaalit pitkittäin puoliksi, edelleen puoliksi ja vielä kerran puoliksi
3. Tee broilerin nahkaan reikiä ja irrota nahkaa broilerinlihasta. Hiero väliin voita. Mausta broileri suolalla ja mustapippurilla. Nosta uunivuokaan ja levitä pinnalle chimichurria
4. Paista 225-asteessa vartti. Käännä broileri ja paista kymmenen minuuttia. Laske lämpö 180-asteeseen ja lisää perunat ja lisää chimichurria broilerin pinnalle. Paista 25 minuuttia. Valele perunoita ja broileria vuuan pohjalle valuneella voi-chimichurriseoksella muutaman kerran paistamisen aikana
5. Levitä parsakaalit toiseen uunivuokaan. Mausta broilerivuuan pohjalle valuneella voi-chimichurriseoksella. Nosta vuoka uunin ylätasolle. Paista vartti (tai kunnes parsakaalit ovat napakankypsiä, varmista myös, että broileri on kypsää )
6. Sekoita kermaviilikastike
7. Tarjoile
Valmistusaika: 1 h 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti