sunnuntai 28. toukokuuta 2017

Kastike savukalalle

Mökkireissun unelmissa oli runsaasti korvasieniä ja pari haukeakin. Korvasieniä ei kuivuuden vuoksi (vielä) löytynyt, ja hauetkaan ei olleet syömätuulella. Tosin ei yrittäjä niitä kovin ahkerasti ehtinyt muilta töiltä narratakaan. Ruuansaannin varmistamiseksi mukanamme oli kaupan lohta ja pakkasesta löytynyt blinikauden viimeinen mätipaketti. Ruokana siis savustettua lohta, varhaisperunoita  Italiasta sekä mätikastiketta. Mätikastike sopii erityisen hyvin savustetulle lohelle, mutta käy myös paistetun lohen tai muun kalan kanssa. Jos sitä sattuisi jäämään, lopun voi syödä (ruis)leivän päällä.

MÄTIKASTIKE

120g smetanaa
150g kirjolohen mätiä
1dl hienonnettuja yrtttejä, 
nyt ruohosipuli (omasta penkistä) sekä tilli
mustapippuria
raastettua sitruunankuorta
tarvittaessa suolaa

1. Hienonna yrtit ja sekoita kaikki kastikkeen aineet yhteen. Tarkasta suola. Anna maustua jääkaapissa ainakin vartti

Valmistusaika: 10 min + maustuminen 15 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti