torstai 7. tammikuuta 2016

Vuoden ensimmäinen

Rauhallinen ja rentouttava loma on nyt takana ja arkinen aherrus alkaa. Neiti juhlisti koulunalkua eilen leipomalla muffineita. Alkuperäinen ohje Emma Iivanaisen kirjasta, nyt reilusti muokattuna. Neidin lemppari valkosuklaa korvasi ohjeen maitosuklaan ja toisen banaanin tilalle tuli päärynää. Nämä kananmunattomat muffinit olivat todella meheviä ja mukavan makeita, ei taida illalla olla enää yhtään jäljellä

PÄÄRYNÄ-VALKOSUKLAAMUFFINIT
12 kpl

1 banaani
2 keskikokoista päärynää
1 1/4 dl rypsiöljyä
1 prk kermaviiliä
2 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
100g valkosuklaata

1. Ota kaikki aineet huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen 
2. Laita uuni kuumenemaan 175-asteeseen
3. Kuori ja raasta päärynät. Hienonna banaani haarukalla. Sekoita isossa kulhossa hedelmien joukkoon rypsiöljy ja kermaviili. Sekoita kuivat aineet toisessa kulhossa ja lisää taikinaan
4. Rouhi valkosuklaa ja sekoita taikinaan
5. Nostele taikina muffinivuokiin ja paista 175-asteessa n 20 minuuttia

Valmistusaika 15min + 20min paistaminen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti