MOSKOVANPATA
(kuudelle - kahdeksalle)
n. 1,2 kg naudanpaistia
voita, rypsiöljyä
2 isoa sipulia
3 suolakurkkua (venäläistä)
hunajaa
mustapippuria
cayennepippuria
lihalientä
paketti (170g) Aura-juustoa
2 prk (à 120g) smetanaa
1. Laita uuni lämpiämään 200-asteeseen
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi suolakurkut, laita kurkkukuutiot siivilään valumaan, ja siivilän alle astia, jotta liemi jää talteen
3. Kuutioi naudanpaisti. Paista kuutiot muutamassa erässä voin ja rypsiöljyn seoksessa mukavan ruskeiksi. Nosta sivuun
3. Paista sipuleita padassa voin ja rypsiöljyn seoksessa muutama minuutti, lisää 2/3 suolakurkkukuutioista ja reilu loraus hunajaa. Paista muutama minuutti, mausta musta- ja cayennepippurilla. Lisää pataan ruskistetut lihat. Kaada päälle lihalientä, kunnes lihat ovat peitossa. Murusta sekaan juusto ja lisää smetana, sekoita. Peitä pata kannella ja nosta uuniin. Anna kypsyä tunti ja alenna uunin lämpötila 150 asteeseen, kypsennä vielä 30-45 minuuttia
4. Ripottele loput suolakurkut pinnalle ja tarjoile riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa, lisäkkeenä puolukoita tai karpaloita.
Valmistusaika: 30 minuttia + uunissa 1t 45 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti