TERIYAKIHÄRKÄÄ JA PAISTETTUA KIINANKAALIA
(viidelle)
1 kg naudan sisäpaistia
teriyakikastike:
1 dl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl ruokokidesokeria
3 rkl valkoviiniä
*
kevätsipulia
iso kiinankaali
seesamiöljyä
2 rkl ruokokidesokeria
1/4 dl soijaa
1. Kieuhauta teriyakikastikkeen aineet kattilassa ja anna jäähtyä
2. Leikkaa naudanpaisti ohuiksi viipaleiksi.Nosta viipaleet kulhoon ja kaada kastike päälle. Peitä tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi
3. Ota kulho huoneenlämpöön n tuntia ennen paistamista. Paista viipaleet nopeasti molemmin puolin parilapannulla (tai sään salliessa grillaa)
4. Leikkaa kiinankaali poikittain kahtia ja suikaloi paksumpi pää (tyvi), hienonna myös lehtiä
5. Kaada kuumalle pannulle loraus seesamiöljyä, lisää tyven kiinankaalit ja paistele kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen, lisää lehdet paista vielä muutama minuutti. Mausta sokerilla ja soijalla, sekoita kunnes sokeri sulaa ja tarjoile
6. Kokoa annokset, viimeistele härkä kevätsipulisilpulla
Valmistusaika: esivalmistelut 20 min + marinointi 2 t + paistaminen 30 min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti