sunnuntai 10. tammikuuta 2016

Naudasta härkää

Ostin perjantaina palasen naudan sisäpaistia. Nauta on siitä hassu laji, että pellolla kuljeskelee lehmiä, kaupassa myydään nautaa ja lautasella on usein härkää. Lehmänlihasuikaleet ei  ole läheskään yhtä houkuttelevaa kuin häränlihasuikaleet. Jollei sitten päädytä tarkempaan erotteluun ja puhutaan vaikkapa entrecoteesta.  Eilen kaupan nauta päätyi lautaselle itämaisessa muodossa teriaykihärkänä. Voit käyttää valmista teriyakikastiketta tai keittää sen itse, kuten minä tein eilen. Lisäksi paistettua kiinankaalia ja riisiä.

TERIYAKIHÄRKÄÄ JA PAISTETTUA KIINANKAALIA
(viidelle)

1 kg naudan sisäpaistia

teriyakikastike:
1 dl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl ruokokidesokeria
3 rkl valkoviiniä
*
kevätsipulia

iso kiinankaali
seesamiöljyä
2 rkl ruokokidesokeria
1/4 dl soijaa

1. Kieuhauta teriyakikastikkeen aineet kattilassa ja anna jäähtyä
2. Leikkaa naudanpaisti ohuiksi viipaleiksi.Nosta viipaleet kulhoon ja  kaada kastike päälle. Peitä tuorekelmulla ja nosta jääkaappiin pariksi tunniksi
3. Ota kulho huoneenlämpöön n tuntia ennen paistamista. Paista viipaleet nopeasti molemmin puolin parilapannulla (tai sään salliessa grillaa)
4. Leikkaa kiinankaali poikittain kahtia ja suikaloi paksumpi pää (tyvi), hienonna myös  lehtiä
5. Kaada kuumalle pannulle loraus seesamiöljyä, lisää tyven kiinankaalit ja paistele kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen, lisää lehdet paista vielä muutama minuutti. Mausta sokerilla ja soijalla, sekoita kunnes sokeri sulaa ja tarjoile
6. Kokoa annokset, viimeistele härkä kevätsipulisilpulla

Valmistusaika: esivalmistelut 20 min + marinointi 2 t + paistaminen 30 min

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti