NYHTÖKANALEIVÄT SALAATILLA
(viidelle)
Valmis nyhtökanasetti
tai valmista kana itse, ohjeita löytyy googlesta
*
sämpylä/ ruokailija
(nämäkin olisi voinut tehdä itse)
*
curryaiolia
(eilistä; valmismajoneesia, raastettu valkosipulinkynsi ja reilusti currya)
*
salaatti:
2 porkkanaa
pala retikkaa
pieni jääsalaattikerä
herneenpalkoja
punainen chili
lehtipersiljaa
pari vartta kevätsipulia
sitruunanmehua
seesamiöljyä
seesaminsiemeniä
*
pikkelöity punasipuli:
punasipuli
1/2 dl riisiviinietikkaa
1 rkl miriniä
1 tl ruokokidesokeria
1. Aloita pikkelöidystä sipulista. Kuori sipuli, puolita ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta sokeri, viinietikka ja mirin. Kaada sipulien päälle, sekoita ja nosta jääkaappiin
2. Valmista nyhtökana ohjeen mukaan (jos teet kanan itse aloita siitä jo muutama tunti aiemmin)
3. Valmista salaatti. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Tee sama retikalle. Suikaloi salaatti, hienonna herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Hienonna lehtipersilja ja kevätsipuli. Sekoita kaikki aineet
4. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla
5. Purista salaattiin puolikkaan sitruunan mehu ja lisää ruokalusikallinen seesamiöljyä ja seesaminsiemenet. Sekoita
6. Leikkaa sämpylä osittain halki ja voitele molemmat puolet majoneesilla. Annostele lämmin nyhtökana sämpylälle, lisää reilusti salaattia ja pikkelöity sipuli pinnalle, käännä kansi kiinni ja nauti
Valmistusaika : 30 minuuttia
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti