lauantai 9. tammikuuta 2016

Tunnustus

Väitän aina, ettei meillä syödä eineksiä, IKEAn lihapullia ja satunnaista maksalaatikkoa lukuunottamatta. Eilen tuli poikkeus tähän sääntöön. Vuoden vaihtuessa rentouduin yrittäjän kanssa mökillä. Teini, neiti  ja ystävänsä juhlivat meillä vuoden vaihtumista ja ostin heitä varten nakkeja, niitä lihapullia sekä possunribsejä ja nyhtökanaa Lidlistä. Lisäksi tarjolla oli vihanneksia dipin kanssa sekä kasviskuskusia. Kaikki muu meni, mutta nyhtökana jäi jääkaappiin. Illalla piti saada jotain helppoa ja hyvää nopeasti pitkäksi venähtäneen kauppareissun jälkeen. Muistin jo kaupassa jääkaapissa olevan kanan ja ostin sitä ajatellen lisukkeet. Kotona kana huoneenlämpöön ja uuni päälle. Lukaisin lämmitysohjeet ja aloitin myös tuoteselostetta. Teksti kertoi sen verran teollisesta ruuasta, etten lukenut loppuun. Ja meillä ei jatkossakaan syödä eineksiä. Paitsi teini ystävineen ihastui kyllä niihin ribseihin. Kaikesta huolimatta nyhtökanaleivät salaatilla olivat erittäin hyviä ja maistuivat kaikille!

NYHTÖKANALEIVÄT SALAATILLA
(viidelle)

Valmis nyhtökanasetti 
tai valmista kana itse, ohjeita löytyy googlesta
*
sämpylä/ ruokailija 
(nämäkin olisi voinut tehdä itse)
*
curryaiolia 
(eilistä; valmismajoneesia, raastettu valkosipulinkynsi ja reilusti currya)
*
salaatti:
2 porkkanaa
pala retikkaa
pieni jääsalaattikerä
herneenpalkoja
punainen chili
lehtipersiljaa
pari vartta kevätsipulia
sitruunanmehua
seesamiöljyä
seesaminsiemeniä
*
pikkelöity punasipuli:
punasipuli
1/2 dl riisiviinietikkaa
1 rkl miriniä
1 tl ruokokidesokeria

1. Aloita pikkelöidystä sipulista. Kuori sipuli, puolita ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta sokeri, viinietikka ja mirin. Kaada sipulien päälle, sekoita ja nosta jääkaappiin
2. Valmista nyhtökana ohjeen mukaan (jos teet kanan itse aloita siitä jo muutama tunti aiemmin)
3. Valmista salaatti. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi viipaleiksi. Tee sama retikalle. Suikaloi salaatti, hienonna herneenpalot. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna. Hienonna lehtipersilja ja kevätsipuli. Sekoita kaikki aineet
4. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla
5. Purista salaattiin puolikkaan sitruunan mehu ja lisää ruokalusikallinen seesamiöljyä ja seesaminsiemenet. Sekoita 
6. Leikkaa sämpylä osittain halki ja voitele molemmat puolet majoneesilla. Annostele lämmin nyhtökana sämpylälle, lisää reilusti salaattia ja pikkelöity sipuli pinnalle, käännä kansi kiinni ja nauti

Valmistusaika : 30 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti