Koska torstaina sää suosi vielä grillausta ja ruokailua terassilla, pääsi tämä salaatti kokeiluun.
ICEBERG WEDGE SALAATTI
(viidelle)
1 kerä jäävuorisalaattia
5 viipaletta pekonia
200g kirsikkatomaatteja
1 keitetty kananmuna
kastike:
1 prk kermaviiliä
2 rkl majoneesia
maun mukaan Aura Gold-juustoa
1 tl Dijon-sinappia
mustapippuria
1 tl omenaviinietikkaa
nippu ruohosipulia
1. Aloita kastikkeesta. Hienonna ruohosipuli. Sekoita sinihomejuusto kermaviilin ja majoneesin joukkoon. Lisää ruohosipuli. Mausta sinapilla, (omena)viinietikalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja maista. Lisää tarvittaessa sinappia, viinietikkaa, mustapippuria ja/tai sinihomejuustoa. Kastike saa olla löysähköä. Nosta kastike jääkaappiin maustumaan. Kastiketta tulee reilusti, mutta se sopii myös pihvin mausteeksi tai leivälle.
2. Paista pekonit uunissa tai pannulla rapeiksi
3. Lohko salaattikerä viiteen lohkoon ja poista lohkoista kannat. Nosta lohkot tarjoiluvadille. Valuta päälle kastiketta ja murustele jokaiselle lohkolla pekoniviipale. Hienonna kananmuna haarukalla ja jaa muru lohkoille. Puolita kirsikkatomaatit sekaan ja tarjoile
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti