sunnuntai 14. syyskuuta 2014

Pieni alkupala

Innostuin pitkästä aikaa kokeilemaan keittiössä jotain uuttakin ja lauantain lounaalle rakentui kokonainen menu. Lähtökohtana oli Tomi Björckin kirjasta otettu vihannespitoinen kastike kalalle. Neiti vastasi jälkiruuasta.  Viime hetkellä lisäsin kokonaisuuteen alkupalan, joka rakentui otetaan mitä kaapissa on- periaatteella. Menu koostui pienestä katkarapu alkupalasta, pangasiuksesta öljy-viinietikkakastikkeen ja perunoiden kanssa sekä porkkanakuppikakuista.

KATKARAPUA JA LEIPÄTIKKUJA

1 dl katkarapuja
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
2 viipaletta ruisleipää
1/4 pienestä punasipulista
2 rkl majoneesia
1 tl dijonsinappia
timjaminoksa
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
(suolaa)


1. Sulata katkaravut. Valmista  leipätikut. Leikkaa ruisleipäviipaleet tikuiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Kuumenna rypsiöljy pannulla, lisää leipätikut, valkosipulinkynnet ja timjaminoksa. Paista kunnes tikut ovat toiselta puolelta rapeita , käännä tikut ja paista toinenkin puoli rapeaksi. Nosta talouspaperin päälle
2. Halkaise kananmunat ja ota keltuaiset kulhoon. Ota katkaravuista 8 erilleen ja hienonna loput. Hienonna sipuli. Sekoita hienonnetut katkaravut, munankeltuaiset, sipuli, majoneesi ja sinappi, tarkista maku ja lisää tarvittaessa sinappia/ suolaa
3. Kokoa annokset. Rakenna leipätikuista "pesä", nosta puolikas valkuainen pesään ja täytä valkuainen katkarapumassalla. Nosta pinnalle kokonaiset katkaravut. Riivi leipätikkujen kanssa paistuneista timjameista lehdet annoksen päälle ja hienonna myös paistuneet valkosipulikynnet annoksille

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti