lauantai 20. syyskuuta 2014

Toripäivän leivonnaisia

Tapanilan ala-asteella vietettiin tänään  perinteistä syksyistä  Toripäivää. Isommat alakoululaiset perustavat luokkiin teemakahviloita, joista  lapset Tapanilan taalereilla ostavat kaikenlaista hyvää. Vuotuisena vakiona yksi luokka saa rakentaa kammokujan, Tapanilan version Lintsin kummitusjunasta. Vanhemmat lahjoittavat syksyn satoa puutarhasta tai leipovat, jotta kahviloissa on ostettavaa. Puutarhamme ei juuri satoa tuota, eikä aika ole antanut periksi leipomiseenkaan. Neiti kuitenkin halusi viedä jotain, ja hoiti leipomisen kokonaan itse. Hän etsi mieleisensä ohjeen ja  teki harjoitusversiot torstaina ystävänsä kanssa, Daim-muffineita. Perjantaina oli sitten myyntiin tulevien tuotteiden vuoro. Samaa ohjetta ei kuitenkaan löytynyt eli uudestaan googlettamaan. Suklaisella teemalla jatkettiin. Neiti myös kuorrutti kuppikakkunsa. Nämä herkut katosivat salamannopeasti.


TUPLASUKLAAKUPPIKAKUT
12kpl

kuppikakkutaikina:
2dl pullomargariinia
50g tummaa suklaata
3 kananmunaa
2 dl hienoa sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 dl maitoa
100g tummaa suklaata
100g valkosuklaata

1. Pilko 50g tummaa suklaata margariinin joukkoon, ja kuumenna mikroaaltouunissa 15+15+15.. sekuntia, kunnes suklaa on sulanut, sekoita välillä
2. Vaahdota kananmunat ja sokeri
3. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri ja siivilöi taikinaan vuorotellen maidon kanssa
4. Rouhi loput suklaat ja lisää ne sekä margariini-suklaaseos taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi
5. Lusikoi taikina muffinivuokiin ja paista 225-asteessa noin 15 minuuttia


valkosuklaakuorrutus:
100g voita
3 dl tomusokeria
100g valkosuklaata
1 rkl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

1. Sulata suklaa. Vaahdota pehmeä voi, lisää tomusokeri, vaniljasokeri ja sitruunamehu, sekoita. Lisää sula suklaa ja sekoita tasaiseksi. Kuorruta jäähtyneet kuppikakut. Säilytä kylmässä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti