OMENACHUTNEY
1kg omenoita
2 valkosipulinkynttä
1 punainen chili
1 punasipuli
1/2 sitruunanmehu
2 cm inkivääriä
1 1/2 dl rusinoita
2 timjaminoksaa
1 rkl tummaa siirappia
1/2 kg hillosokeria
muutama kierros mustapippuria myllystä
2. Laita kaikki aineet hillosokeria lukuunottamatta kattilaan ja keitä hiljaa poreillen vartti välillä sekoittaen
3. Lisää hillosokeri ja keitä vielä 5 minuuttia
4. Kuumenna pestyt lasipurkit ja kannet uunissa 100-asteessa. Täytä vielä kuumat purkit kuumalla chutneyllä ja sulje kannet. Jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Tarjoile lihan, kanan tai vaikka grillatun halloumin kanssa
OMENA-SITRUUNAMARMELADI
1kg omenia, kuorittuna ja kota poistettuna
2 sitruunaa
vaniljatanko
1 dl kuohuviiniä
1 pkt hillo-marmeladisokeria
2. Laita omenaraaste (ja -palat), sitruunankuoriraaste, sitruunapalat ( ja työlaudalle jäänyt sitruunanmehu), halkaistu vaniljatanko ja kuohuviini kattilaan. Keitä 15 minuuttia välillä sekoittaen. Lisää hillo-marmeladisokeri ja keitä vielä 5 minuuttia. Poista vaniljatanko
3. Kuumenna pestyt lasipurkit kansineen uunissa 100-asteessa. Täytä vielä kuumat purkit kuumalla marmeladilla ja sulje kannet. jäähdytä ja nosta jääkaappiin. Tarjoile paahtoleivän tai croissantin kanssa, sopii myös täytekakun täytteeksi
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti