keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Björck s.60

Lauantain pääruoka on lähtöisin Tomi Björckin kirjasta, siellä alkuruuaksi sijoiteltu. Jo kirjan kuva kuhasta  näytti niin huokuttelevalta, että oli pakko kokeilla. Olen myös joskus Murussa syönyt tomaattivinaigretessa tarjoiltua kalaa, joka oli taivaallista. Jotain samantapaista olen yrittänyt valmistaakin. Nyt kuhaa ei ollut omasta takaa, ja kalatiskin kuhan hinta oli pilvissä. Käytin siis pakastealtaan edullista pangasiusta. Sopii jopa kuhaa paremmin neidille, joka ei ole mikään kalansyöjä. Kuten minun kuvastani huomaa vihannesvinaigrettia tuli reilunpuoleisesti, vaikken edes kertonut kastikkeen määriä kahdella, vaikka valmistin kahden fileen sijaan neljä fileetä. Vinaigrettia jopa jäi ja se maistui erinomaisesti seuraavana aamuna munakkaan seurana. Ohje sivulta 60 kirjasta "Huippukokin kotiruokaa" kevyesti mukaillen, esim ohjeen valkoviinietikkaa ei kotona ollut ja käytin omenaviinietikkaa.
Annoksessa kotiruoka-asettelu vrt kirjan s. 60

KALAA ÖLJY-VIINIETIKKAKASTIKKEESSA

4 pangasiusfileetä (tai muutaa vaaleaa kalaa)
2 salottisipulia
1 punainen chili
1/2 punaista isoa paprikaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
10 mustaa oliivia
1 rkl fenkolisiemeniä
1/2 kurkkua
1 porkkana
1 rkl omenaviinietikkaa
1 dl valkoviiniä
1 dl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
tuoretta lehtipersiljaa

1. Suolaa kalafileet (jos käytät pakastekalaa sulata se toki ensin)
2. Kuori sipulit ja porkkanat. Poista chilistä siemenet. Leikkaa kaikki vihannekset ja oliivit pieniksi kuutioiksi
3. Paahda fenkolinsiemeniä kuivalla pannulla kevyesti. Lisää tilkka öljyä, paprika, chili, sipuli ja porkkana. Kypsennä pari minuuttia
4. Lisää viinietikka, valkoviini, ripaus suolaa ja mustapippuria. Kiehauta kevyesti
5. Lisää oliiviöljy ja kuumenna, älä keitä. Lisää oliivit, kurkku, tomaatti ja hienonnettu persilja, kääntele hetki pannulla, nosta sivuun
6. Paista kalat puhtaalla pannulla (voinja rypsiöljyn seoksessa) kauniin värisiksi ja lisää vihannekset kastikkeineen päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti