Annoksessa kotiruoka-asettelu vrt kirjan s. 60 |
KALAA ÖLJY-VIINIETIKKAKASTIKKEESSA
4 pangasiusfileetä (tai muutaa vaaleaa kalaa)
2 salottisipulia
1 punainen chili
1/2 punaista isoa paprikaa
1 rasia kirsikkatomaatteja
10 mustaa oliivia
1 rkl fenkolisiemeniä
1/2 kurkkua
1 porkkana
1 rkl omenaviinietikkaa
1 dl valkoviiniä
1 dl oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa
tuoretta lehtipersiljaa
1. Suolaa kalafileet (jos käytät pakastekalaa sulata se toki ensin)
2. Kuori sipulit ja porkkanat. Poista chilistä siemenet. Leikkaa kaikki vihannekset ja oliivit pieniksi kuutioiksi
3. Paahda fenkolinsiemeniä kuivalla pannulla kevyesti. Lisää tilkka öljyä, paprika, chili, sipuli ja porkkana. Kypsennä pari minuuttia
4. Lisää viinietikka, valkoviini, ripaus suolaa ja mustapippuria. Kiehauta kevyesti
5. Lisää oliiviöljy ja kuumenna, älä keitä. Lisää oliivit, kurkku, tomaatti ja hienonnettu persilja, kääntele hetki pannulla, nosta sivuun
6. Paista kalat puhtaalla pannulla (voinja rypsiöljyn seoksessa) kauniin värisiksi ja lisää vihannekset kastikkeineen päälle
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti