Kuva neidin puhelimella kiireessä ottama |
KANANMUNATON TIIKERIKAKKU
4 1/2 dl vehnäjauhoja
3 dl hienoa sokeria
3 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 dl voisulaa
1 dl kädenlämpöistä maitoa
1 dl kiehuvaa vettä
100g valkosuklaata
50g tummaa suklaata
1. Sulata voi ja anna jäähtyä
2. Kuumenemaan 175-asteeseen
3. Sekoita kuivat aineet lukuunottamatta kaakaojauhetta
4. Lisää jäähtynyt voisula, maitoa ja lopuksi kiehuva vesi. Sekoita taikinaksi. Ota osa taikinasta toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe
5. Levita taikina kakkuvuokaan vuorotellen tummaa ja vaaleaa taikinaa. Voit vielä vetää lusikalla taikinan läpi, jotta saat varmasti raidallista kakkua
6. Paista kakkua 40-50 minuuttia, kumoa kakku ja anna jäähtyä
7. Sulata valkosuklaa ja levitä kadun pinnalle, anna jähmettyä. Sulata tumma suklaa ja tee sillä raitoja kakkuun. Anna jähmettyä ja tarjoile
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti