PARSA-KANANMUNAPIZZA
2 dl vettä
15 g tuorehiivaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl sokeria
n. 4 dl durumvehnäjauhoja
3 rkl rypsiöljyä
täyte:
nippu vihreää parsaa
parmesaania
mozzarellaa
3 kananmunaa
valkosipulinkynsi
(kuivattu) punainen chili
parmankinkkua
rucolaa/ herneenversoja
oliiviöljyä
täyte:
nippu vihreää parsaa
parmesaania
mozzarellaa
3 kananmunaa
valkosipulinkynsi
(kuivattu) punainen chili
parmankinkkua
rucolaa/ herneenversoja
oliiviöljyä
1. Murusta hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola ja sokeria ja sekoita kunnes hiiva on liuennut. Lisää jauhot ensin vispaamalla ja loput käsin vaivaten, sekoita lopuksi mukaan öljy. Peitä taikina keittiöpyyhkeellä ja anna taikinan nousta puoli tuntia
2. Laita uuni kuumenemaan 250-asteeseen ja nosta kolme uunipeltiä uuniin kuumenemaan
3. Leikkaa parsoista puiseva tyvi pois. Keitä parsoja 2 minuuttia ja halkaise ne pitkittäin. Raasta parmesaania noin 2 desiä
4. Jaa taikina kolmeen osaan ja kauli jokainen pala leivinpaperin päällä pyöreäksi
5. Levitä parmesaaniraaste pizzoille, lisää halkaistut parsat. Revi mozzarella pizzojen päälle. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja jaa pizzojen päälle. Leikkaa chili pieneksi ja jaa pizzojen päälle. Riko vielä jokaisen pizzan keskelle kananmuna ja vedä pizzat leivinpapereineen kuumalle pellille
6. Paista viisi minuuttia, kananmunankeltuaisen pitää jäädä pehmeäksi
7. Viimeistele pizzat parmankinkulla, rucolalla ja/tai herneenversoilla sekä lirauksella oliiviöljyä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti