MANSIKKA-VALKOSUKLAAKÄÄRETORTTULEIVOKSET
4 kananmunaa
1 1/2 dl (ruokokide)sokeria
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
*
kookoshiutaleita
täyte:
1 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl pakastemansikoita
1 rkl sokeria
100g valkosuklaata
2 liivatelehteä
koristelu:
1 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
50g maustamatonta tuorejuustoa
tuoreita mansikoita
kookoshiutaleita
tummaa suklaata
4 kananmunaa
1 1/2 dl (ruokokide)sokeria
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
*
kookoshiutaleita
täyte:
1 dl vispikermaa
100g maustamatonta tuorejuustoa
3 dl pakastemansikoita
1 rkl sokeria
100g valkosuklaata
2 liivatelehteä
koristelu:
1 dl vispikermaa
2 tl vaniljasokeria
50g maustamatonta tuorejuustoa
tuoreita mansikoita
kookoshiutaleita
tummaa suklaata
1. Aloita kääretortun valmistuksella. Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan, sekoita taikina tasaiseksi
2. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225-asteessa noin seitsemän minuuttia. Kumoa torttulevy leivinpaperille, jolle olet levittänyt kookoshiutaleita. Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti, mutta jätä se torttulevyn päälle
3. Soseuta mansikat sauvasekoittimella, rouhi suklaa. Laita liivatelehdet kylmään veteen. Vaahdota kerma, sekoita mukaan tuorejuusto, mansikat (jätä 1/2 desiä erilleen) , sokeri ja valkosuklaa. Kuumenna sivuun jätetty mansikkasose. Purista liivatelehdistä liika vesi ja sekoita yksi kerrallaan kuumaan mansikkasoseeseen. Sekoita seos muun täytteen joukkoon huolellisesti ja nosta jääkaappiin muutamaksi minuutiksi
4. Levitä täyte torttulevylle ja kääri tiukalle rullalle. Nosta kääretorttu jääkaappiin (vähintään tunniksi)
5. Leikkaa kääretortusta viipaleita
6. Vaahdota kerma, lisää tuorejuusto ja sokeri, ja sekoita. Pursota kermavaahto leivosten reunoille. Leikkaa mansikoihin viiltoja ja paina ne auki viuhkaksi. Ripottele mansikoille kookoshiutaleita. Nosta mansikat leivoksen päälle ja reunoille. Raasta pinnalle tummaa suklaata
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti