BALILAINEN KANA
Broilerin koipia
marinadi:
1 appelsiini
1 limetti
1 rkl merisuolaa
1 tl kanelia
1 tl kuminaa
1 tl fenkolia
1 rkl chilitahnaa
1 dl makeaa soijaa
tamarindidippi:
1 dl tamarindi-tahnaa
1 limeti
2 rkl (palmu)sokeria
2 rkl kalakastiketta
kourallinen cashew-pähkinöitä
1 appelsiini
1 limetti
1 rkl merisuolaa
1 tl kanelia
1 tl kuminaa
1 tl fenkolia
1 rkl chilitahnaa
1 dl makeaa soijaa
tamarindidippi:
1 dl tamarindi-tahnaa
1 limeti
2 rkl (palmu)sokeria
2 rkl kalakastiketta
kourallinen cashew-pähkinöitä
1. Raasta appelsiinin- ja limetinkuori ja purista mehu. Hiero kuivat mausteet morttelissa tahnaksi. Lisää kuoriraaste, mehut ja soija, sekoita. Nosta broilerit uunivuokaan ja hiero seos broilerin pintaan
2. Paista broilereita uunissa (tai käytä grilliä ja sovella silloin kypsymisaika grillisi mukaan) 200-asteessa 35-45 minuuttia (palojen koon ja uunisi tehon mukaan), käännä broilerit paistamisen puolivälissä ja valele vuokaan valuneella nesteellä
3. Valmista broilerin kypsyessä tamarindi-dippi. Murskaa pähkinät. Sekoita pähkinät, tamarindi-tahna, sokeri, kalakastike ja puristettu limetin mehu. Tarjoile kanan kanssa. Keitä lisäkkeeksi basmatiriisiä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti