maanantai 5. toukokuuta 2014

Björck s.99

Nyt tulee putkeen useampi Björck-kirjoitus eli kirjan kolmantena kokeiluna on kana. Jostain syystä Tammiston City-marketissa ei ollut kokonaisia kananpoikia, kuten ei broileriakaan saatavana, ja en lähtenyt niitä muualtakaan etsimään. Käytin siis broilerin koipia. Ohjeessa oleva kumina on minulle tuttu lähinnä vain juustosta ja leivästä eli pääsimme kokeilemaan aivan uudenlaista makumaailmaa. Kuminan, fenkolin ja appelsiinin liitto oli kuitenkin erittäin hyvä. Vähän soveltelin, käytin kokonaisen appelsiinin ohjeen puolikkaan sijaan ja käytin niin appelsiinin kuin limetin mehunkin vaikkei niistä ohjeessa ole mainintaa. Kokeilen kesällä grillata kanaa samalla marinadilla. Tamarindi-dippi täydensi makumaailmaa, mutta mielestämme ilmankin pärjää, jos kesäkaupassa ei tamarindia satu olemaan.


BALILAINEN KANA

Broilerin koipia

marinadi:
1 appelsiini
1 limetti
1 rkl merisuolaa
1 tl kanelia
1 tl kuminaa
1 tl fenkolia
1 rkl chilitahnaa
1 dl makeaa soijaa

tamarindidippi:
1 dl tamarindi-tahnaa
1 limeti
2 rkl (palmu)sokeria
2 rkl kalakastiketta
kourallinen cashew-pähkinöitä


1. Raasta appelsiinin- ja limetinkuori ja purista mehu. Hiero kuivat mausteet morttelissa tahnaksi. Lisää kuoriraaste, mehut ja soija, sekoita. Nosta broilerit uunivuokaan ja hiero seos broilerin pintaan
2. Paista broilereita uunissa (tai käytä grilliä ja sovella silloin kypsymisaika grillisi mukaan) 200-asteessa  35-45 minuuttia (palojen koon ja uunisi tehon mukaan), käännä broilerit paistamisen puolivälissä ja valele vuokaan valuneella nesteellä
3. Valmista broilerin kypsyessä tamarindi-dippi. Murskaa pähkinät. Sekoita pähkinät, tamarindi-tahna, sokeri, kalakastike ja puristettu limetin mehu. Tarjoile kanan kanssa. Keitä lisäkkeeksi basmatiriisiä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti