perjantai 4. heinäkuuta 2014

Onnea teinille!

Kesäkuu meni ilman ensimmäistäkään blogipäivitystä. Näin se on joka vuosi. Ennen loman alkamista työpäivät ovat niin intensiivisiä, ettei muuhun jää aikaa eikä energiaakaan. Toisena syynä pitkään taukoon on kauan palvelleen MACimme lopullinen kuolema. Olen jo pari vuotta tekohengittänyt sitä ja nyt mikään konsti ei saa koneeseen liikettä. 
Kaikenlaista hyvää ja uuttakin on kyllä tullut kokeiltua. Viimeksi neidin synttäreille. Kavereiden kanssa hän juhli jo toukokuulla. Kummit, ystäviä ja pari parasta kaveria juhlivat kanssamme viime lauantaina. Kiitos juhlavieraille, toitte lauantaina mukananne myös aurinkoisen kesäsään! Tämä ohje on kopioitu Talo&kodin liitteenä tulleesta Kinuskikissan juhlat -lehdestä. Kakun  voi valmistaa pakastimeen hyvissä ajoin. Maku on mieto ja ananaskukat viimeistelevät juhlavan ilmeen. Kaksinkertaistin ohjeen ja sain aikaan kaksi isoa ja yhden pienemmän kakun. Yksi iso sekä pieni kakku riittivät juuri viidelletoista, joista lapsia oli neljä. Toinen isoista kakuista odottelee vielä pakastimessa

ANANAS-JÄÄTELÖKAKKU
(2 isoa kakkua , halkaisija 26cm sekä yksi pieni, halkaisija  18cm)

pohja:
240g tummaa suklaata (alkup. ohjeessa maitosuklaa)
14 dl riisimuroja

täyte:
4 kananmunan valkuaista
6 dl kuohukermaa
1 dl vaniljasokeria
1 vaniljatanko
2 dl glukoosisiirappia (löytyy sokerihyllystä)
3 pikku-prk ananasmurskaa
4 prk vauvojen mangososetta

koristelu:
riisisuklaata
ananas

1. Aloita ananaskukista. Kuori ananas ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (kiekoiksi). Laita siivut leivinpaperoidulle uunipellille ja kuivata 75-asteisessa uunissa 2-3 tuntia (ohjeessa oli 1.5-2.5, mutta minulla se ei riittänyt). Käännä ananaskiekot puolessa välillä. Kun ananakset ovat kuivuneet, mutta yhä taipuisia, nosta ne paperisiin muffinivuokiin. Jatka kuivattamista puoli tuntia. Anna kuivua vuuissa seuraavaan päivään. Kuivatut ananakset säilyvät kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä
2.  Vuoraa irtopohjavuoat  kelmulla/ leivinpaperilla. (Minä käytän jäädytettävissä kakuissa aina kelmua, koska sen voi taitella kakun päälle)
3. Sulata suklaa ja sekoita riisimuroihin. Levitä seosta ohut kerros vuokien pohjalle. levitä loppusuklaa leivinpaperilla peitetylle leikkuulaudalle. Nosta vuuat ja leikkuulauta kylmään
4. Vaahdota valkuaiset. Vaahdota kerma ja tomusokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kermavaahtoon. Valuta ananaksista mehu pois. Lisää ananasmurska,mangosose ja siirappi kermavaahtoon. Sekoita hyvin. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto
5. Laita kakut pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Ota sulamaan jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua. Nosta kakku tarjoilulautaselle ja koristele murustellulla riisisuklaalla sekä ananaskukilla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti