Kaikenlaista hyvää ja uuttakin on kyllä tullut kokeiltua. Viimeksi neidin synttäreille. Kavereiden kanssa hän juhli jo toukokuulla. Kummit, ystäviä ja pari parasta kaveria juhlivat kanssamme viime lauantaina. Kiitos juhlavieraille, toitte lauantaina mukananne myös aurinkoisen kesäsään! Tämä ohje on kopioitu Talo&kodin liitteenä tulleesta Kinuskikissan juhlat -lehdestä. Kakun voi valmistaa pakastimeen hyvissä ajoin. Maku on mieto ja ananaskukat viimeistelevät juhlavan ilmeen. Kaksinkertaistin ohjeen ja sain aikaan kaksi isoa ja yhden pienemmän kakun. Yksi iso sekä pieni kakku riittivät juuri viidelletoista, joista lapsia oli neljä. Toinen isoista kakuista odottelee vielä pakastimessa
ANANAS-JÄÄTELÖKAKKU
(2 isoa kakkua , halkaisija 26cm sekä yksi pieni, halkaisija 18cm)
pohja:
240g tummaa suklaata (alkup. ohjeessa maitosuklaa)
14 dl riisimuroja
täyte:
4 kananmunan valkuaista
6 dl kuohukermaa
1 dl vaniljasokeria
1 vaniljatanko
2 dl glukoosisiirappia (löytyy sokerihyllystä)
3 pikku-prk ananasmurskaa
4 prk vauvojen mangososetta
koristelu:
riisisuklaata
ananas
1. Aloita ananaskukista. Kuori ananas ja leikkaa mahdollisimman ohuiksi siivuiksi (kiekoiksi). Laita siivut leivinpaperoidulle uunipellille ja kuivata 75-asteisessa uunissa 2-3 tuntia (ohjeessa oli 1.5-2.5, mutta minulla se ei riittänyt). Käännä ananaskiekot puolessa välillä. Kun ananakset ovat kuivuneet, mutta yhä taipuisia, nosta ne paperisiin muffinivuokiin. Jatka kuivattamista puoli tuntia. Anna kuivua vuuissa seuraavaan päivään. Kuivatut ananakset säilyvät kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä
2. Vuoraa irtopohjavuoat kelmulla/ leivinpaperilla. (Minä käytän jäädytettävissä kakuissa aina kelmua, koska sen voi taitella kakun päälle)
3. Sulata suklaa ja sekoita riisimuroihin. Levitä seosta ohut kerros vuokien pohjalle. levitä loppusuklaa leivinpaperilla peitetylle leikkuulaudalle. Nosta vuuat ja leikkuulauta kylmään
4. Vaahdota valkuaiset. Vaahdota kerma ja tomusokeri. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kermavaahtoon. Valuta ananaksista mehu pois. Lisää ananasmurska,mangosose ja siirappi kermavaahtoon. Sekoita hyvin. Kääntele lopuksi mukaan valkuaisvaahto
5. Laita kakut pakastimeen vähintään neljäksi tunniksi. Ota sulamaan jääkaappiin noin tuntia ennen tarjoilua. Nosta kakku tarjoilulautaselle ja koristele murustellulla riisisuklaalla sekä ananaskukilla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti