KATKARAPUKASTIKE
1kg katkarapuja kuorineen
voita
pala fenkolia
porkkana
2 valkosipulinkynttä
2 salottisipulia
pala punaista chiliä
1 dl tomaattipyreetä
2 dl valkoviiniä
2 oksaa timjamia
1 dl kuohukermaa
1. Kuori katkaravut
2. Kuori ja paloittele sipulit. Leikkaa porkkana ja fenkoli reiluiksi paloiksi. Leikkaa chilistä parin sentin palanen. Freesaa sipuleita ja kasviksia kattilassa voissa pari minuuttia. Lisää katkaravunkuoret ja jatka paistamista sekoitellen viitisen minuuttia
3. Lisää tomaattipyree, sekoita hyvin ja lisää valkoviini ja timjaminoksa. Anna kiehua 15 minuuttia. Siivilöi liemi talteen pienempään kattilaan. Lisää kerma ja anna kiehua hetki kunnes kastike alkaa paksuntua. Hienonna pieni timjaminoksa ja lisää se, sekä katkaravut kastikkeeseen. Tarjoile paistetun kalan kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti