GRILLATTUA POSSUA JA PAKSOITA
1kg possun kassleria
2dl hoisin-kastiketta
1 1/2 dl hunajaa
3 rkl soijaa
2 rkl valkoviiniä
1 tl mustapippuria
ripaus suolaa
1. Leikkaa kassler pitkittäin kahtia. Valmista marinadi sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Laita liha pakastepussiin ja kaada marinadi päälle. Anna maustua vähintään 4 tuntia, tai enintään 2 vuorokautta
2. Paista liha uunissa ritilän päällä 200-asteessa noin 45 minuuttia. (Valele lihaa marinadilla pari kertaa paistamisen aikana. Laita loppu marinadi kattilaan ja keitä muutama minuutti - oma lisäys)
3. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja lusikoi marinadi päälle
2. Paista liha uunissa ritilän päällä 200-asteessa noin 45 minuuttia. (Valele lihaa marinadilla pari kertaa paistamisen aikana. Laita loppu marinadi kattilaan ja keitä muutama minuutti - oma lisäys)
3. Leikkaa liha ohuiksi viipaleiksi ja lusikoi marinadi päälle
Possun lisäkkeeksi tarjoilimme saman kirjan ohjeella paahdettua paksoita sekä keitettyä basmatiriisiä. Ohjeen mukaan paksoita tarvittiin neljä. Minun paksoini koko oli puolet tavallisesta kiinankaalista ja käytin niitä vain yhden. Enemmänkin olisi mennyt, mutta teini ja neiti tarvitsivat hiilihydraattinsa eli riisin.
PAAHDETTU PAKSOI
1 paksoi (tai pieniä neljä jos ei muuta lisuketta)
kastike:
2 rkl öljyä
3 cm pala inkivääriä
2 rkl soijaa
1 rkl hienoa sokeria
4 rkl vettä
1 paksoi (tai pieniä neljä jos ei muuta lisuketta)
kastike:
2 rkl öljyä
3 cm pala inkivääriä
2 rkl soijaa
1 rkl hienoa sokeria
4 rkl vettä
1. Leikkaa paksoi(t) pitkittäin kahtia. Kuumenna öljy pannulla, lisää paksoit ja paista minuutti
2. Kuori inkivääri ja raasta pannulle, lisää loput mausteet ja vesi. Anna hautua hetki ja tarjoa possun kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti