PERINTEINEN SIMA
4 l vettä
250g fariinisokeria
250g hienoa sokeria
2 sitruunaa ( tai muutama limetti)
1/5 tl tuorehiivaa
rusinoita
1. Mittaa sokerit isoon kattilaan. Keitä 2 litraa vettä ja kaada sokerien päälle. Sekoita kunnes sokeri on sulanut. Lisää 2 litraa kylmää vettä ja sitruunoiden mehu, voit korvata osan sitruunan mehusta limetin mehulla. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi
2. Sekoita hiiva pieneen tilkkaan nestettä ja sekoita simaan. Anna tekeytyä vuorokausi huoneenlämmössä
3. Laita pulloihin muutama rusina, 1 tl hienoa sokeria ja kaada sima päälle. Kierrä korkit kiinni, ei liian tiukkaan. Laita pullot jääkaappiin, sima on valmista, kun rusinat ovat nousseet pintaan. Tähän menee noin viikko. Jos haluat nopeuttaa prosessia pidä pullot huoneenlämmössä. Säilytä valmis sima jääkaapissa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti