KAALI-JAUHELIHAKEITTO ITÄMAISIN MAUSTEIN
pala valkokaalia
4 porkkanaa
4 kiinteää perunaa
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä
pieni punainen chili
2 tl curryjauhetta
1 1/2 l kasvislientä
400g naudan paistijauhelihaa
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
persiljaa, korianteria
1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi
2. Suikaloi kaali ohueksi juustohöylällä. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi
3. Kuullota sipulit, chili ja inkivääri kattilassa rypsiöljyssä, lisää kaalit ja curryjauhe ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljakseen 15 minuuttia. Lisää porkkanat, keitä 5 minuuttia ja lisää perunat, keitä 10-15 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä
4. Paista tällä välin jauheliha ja mausta suolalla, mustapippurilla. Kaada jauheliha keittoon perunoiden kanssa yhtäaikaa
5. Viimeistele keitto niillä yrteillä joita kotoa löytyy
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti