keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Arkea kohti

Toinen kolmesta pätkäviikosta menossa, pääsiäisen ja vapun rikkoessa tavallista työrytmiä. Jälkikasvua ylimääräiset vapaapäivät eivät haittaa, mutta palkkatyöläisen pitää pusertaa viikon työt neljässä päivässä. Se taas tietää, että arkiruoka saa olla entistäkin nopeampaa valmistaa. Näin pyhien aikaan tulee ostettua myös kaikenlaista ylimääräistäkin ruokaa kaappeihin, joten tämä keitto ei kaupassakäyntiä tarvinnut. Maukas soppa, johon pienen lisän antavat inkivääri, chili ja curry. Samantyyppistä keittoa tehtiin myös Kaappaus keittiössä ohjelmassa.


KAALI-JAUHELIHAKEITTO ITÄMAISIN MAUSTEIN

pala valkokaalia
4 porkkanaa
4 kiinteää perunaa
pieni sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 cm pala inkivääriä
pieni punainen chili
2 tl curryjauhetta
1 1/2 l kasvislientä
400g naudan paistijauhelihaa
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
persiljaa, korianteria

1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja raasta inkivääri. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi
2. Suikaloi kaali ohueksi juustohöylällä. Kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori ja leikkaa perunat pieniksi kuutioiksi
3. Kuullota sipulit, chili ja inkivääri kattilassa rypsiöljyssä, lisää kaalit ja curryjauhe ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljakseen 15 minuuttia. Lisää porkkanat, keitä 5 minuuttia ja lisää perunat, keitä 10-15 minuuttia kunnes juurekset ovat kypsiä
4. Paista tällä välin jauheliha ja mausta suolalla, mustapippurilla. Kaada jauheliha keittoon perunoiden kanssa yhtäaikaa
5. Viimeistele keitto niillä yrteillä joita kotoa löytyy

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti