sunnuntai 28. lokakuuta 2012

Omenaa ranskanmaalta

Puoli ämpärillistä papan omenapuun talviomenia terassilla houkutteli pohtimaan sunnuntailounaan jälkiruokaa omenista. Teinin eilisten synttäribileiden vuoksi vähäiseksi jäänyt uni teki kuitenkin olosta varsin nuutuneen eikä mihinkään suurisuuntaiseen liiennyt jaksamista. Katsaus kaappeihin, mikä toisi helpon tien onneen. Vastaus löytyi pakastimesta - voitaikinalevyjä. Tiedossa oli siis Tatinin neitien omenapiirakka, tällä kertaa annoskokoisena.


MINI TARTE TATIN

4 oman puun omenaa (isompia riittää kaksikin)
reilu nokare voita
vajaa desi sokeria
1 tl kanelia
*
voitaikinaa
*
tarjoiluun vaniljajäätelöä

1. Poista omenista omenaporalla siemenkota ja kuori omenat. Sulata voi paistinpannulla ja lisää sokeri ja kaneli. Leikkaa omenat lohkoiksi kuumaan voi-sokeriseokseen. Anna omenoiden karamellisoitua välillä sekoitellen n 15 minuuttia
2. Jaa karamellisoituneet omenat neljään annosvuokaan  ja leikkaa voitaikinasta  vuuan kokoinen kansi. Paina kansi tiivisti päälle. Paista 200 asteessa 20 minuuttia
3. Kumoa vielä lämpimät tarte tatinit ja tarjoile vaniljajäätelöpallon kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti