ITÄMAISET HAUKIQUENELLIT JA PAISTETUT NUUDELIT
800g jauhettua haukea
150g kylmäsavulohta
1 punainen chili
1 valkosipulin kynsi
2 cm pala inkivääriä
2 kananmunaa
1 1/2 dl kookosmaitoa
tuoretta korianteria
vehnäjauhoja
suolaa
*
rypsiöljyä friteeraukseen
1. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi. Hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna mieleisesi määrä korianteria
2. Sekoita jauhettu hauki, kylmäsavulohi, chili, valkosipuli, inkivääri ja korianteri. Lisää 2 kananmunaa ja kookosmaito. Sekoita. Lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja ripaus suolaa ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää vehnäjauhoja. Anna taikinan levätä jääkaapissa pari tuntia
3. Muotoile kahden ruokalusikan avulla quenelleja (pitkulaisia kääryleitä) ja friteeraa ne rypsiöljyssä. Ripottele vielä kuumien quenellien pinnalle sormisuolaa. Tarjoile nuudeleiden, satay-kastikkeen ja limettilohkojen kera
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti