sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Kivilahden hauki jalostuu

Lauantain aterian pääraaka-aineeksi valitsin pikkuneidin loppukesällä kalastaman hauen, jota on pakastimessa vielä jäljellä pari kiloa jauhettuna. Valion ohjelehtisessä olleessa haukupullien ohjeessa taikinaan lisättiin kylmäsavulohta. Idea kuulosti mukavalta, joten kopion sen. Muuten ohje ja idea friteeraamisesta on omani. Kylmäsavulohi on suolaista, joten suolaa lisäsin taikinaan vain ripauksen. Halusin hauen maistuvan mausteista huolimatta, joten niidenkin määrä on varsin maltillinen. Voimakkaampia makuja haettaessa mausteiden määrät voi tuplata. Alkuperäinen ajatukseni oli tarjoilla haukiquenellit itsetehdyn satay-kastikkeen kanssa, mutta silmiini osui tarjouksessa ollut Pirkan maapähkinä-kookoskastike, joten päätin oikaista. Lisäksi tarjolla oli paistettuja nuudeleita: keitä nuudelit, huuhtele kylmällä vedellä, valuta hyvin. Paista nopeasti valkosipulin, raastetun limetin kuoren ja chilin kanssa. Viimeistele tuoreella korianterilla.

ITÄMAISET HAUKIQUENELLIT JA PAISTETUT NUUDELIT

800g jauhettua haukea
150g kylmäsavulohta
1 punainen chili
1 valkosipulin kynsi
2 cm pala inkivääriä
2 kananmunaa
1 1/2 dl kookosmaitoa
tuoretta korianteria
vehnäjauhoja
suolaa
*
rypsiöljyä friteeraukseen

1. Leikkaa kylmäsavulohi pieniksi kuutioiksi.  Hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipuli. Kuori ja raasta inkivääri. Hienonna mieleisesi määrä korianteria
2. Sekoita jauhettu hauki, kylmäsavulohi, chili, valkosipuli, inkivääri ja korianteri. Lisää 2 kananmunaa ja kookosmaito. Sekoita. Lisää pari ruokalusikallista vehnäjauhoja ja ripaus suolaa ja sekoita taikina tasaiseksi. Jos taikina tuntuu liian löysältä, lisää vehnäjauhoja. Anna taikinan levätä jääkaapissa pari tuntia
3. Muotoile kahden ruokalusikan avulla quenelleja (pitkulaisia kääryleitä)  ja friteeraa ne rypsiöljyssä. Ripottele vielä kuumien quenellien pinnalle sormisuolaa. Tarjoile nuudeleiden, satay-kastikkeen ja limettilohkojen kera  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti