sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Syksyn satoa

Teiniä ei tarvinnut kauaa houkutella viime sunnuntaina perinteiselle sieniretkelle apen salaiseen paikkaan. Viimeinen neljästä suppilovahveroämpärillisestä puhdistettiin juuri ja sienet ladottiin sanomalehtien päälle saunaan kuivumaan. Samalla reissulla saimme myös ämpärillisen talviomenoita apen puutarhasta. Oli jotenkin luonnollista, että mökkireissulle piti valmistaa sienipiiras. Käytän usein valmistaikinaa pakastimesta, ei kannattaisi. Itse tehty on paljon parempaa, eikä valmistuskaan vie kauaa aikaa.

SUPPILOVAHVEROPIIRAKKA

pohjataikina:
75g voita
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vettä
1 kananmuna

täyte:
1 1/2 l tuoreita suppilovahveroita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
oksa rosmariinia
4 siivua pekonia
1 tlk kermaviiliä
1 dl kermaa
2 kananmunaa
nokare sinihomejuustoa
suolaa, mustapippuria
juustoraastetta

1. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi, lisää vesi ja kananmuna, sekoita taikinaksi, älä vaivaa
2. Levitä leivinpaperi piirakkavuokaan ja taputtele taikina vuokaan. Nosta vuoka jääkaappiin
3. Puhdista suppilovahverot ja leikkaa ne pienemmäksi. Hauduta pannulla kunnes neste on haihtunut, nosta sivuun
4. Kuori ja hienonna sipulit. Hienonna rosmariini. Suikaloi pekoni. Laita pekoni pannulle ja paista kunnes rasvaa alkaa irrota, lisää sipulit ja rosmariini, jatka paistamista kunnes sipuli on kuullottunut. Lisää sienet ja sinihomejuusto pannulle, sekoita ja nosta pannu pois hellalta. Anna jäähtyä. Lisää kerma, kermaviili ja kananmunat, sekoita hyvin. Mausta
5. Kaada seos piirakkapohjalle ja ripottele päälle juustoraastetta. Paista 200-asteessa 35-40 minuuttia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti