VIHERSIMPUKAT NAHM JIM
(kolmelle)
(kolmelle)
9 vihersimpukkaa kuorenpuolikkaassa
(kypsiä pakasteesta)
Nahm Jim -kastike:
1 valkosipulinkynsi
1 rkl korianterin siemeniä
2 tl merisuolaa
1 (tai 2) punaista chiliä
2 rkl (palmu) sokeria
1 dl limetin mehua
1 limetin raastettu kuori
1 1/2 rkl kalakastiketta
(tämä määrä kastiketta riittää 500g :lle simpukoita,
eli nyt jäi ylimääräistä)
*
merisuolaa
tuoretta korianteria
punaista chiliä
1. Ota simpukat sulamaa jääkaappiin pari tuntia ennen ruuan esivalmisteluja. Irrota sulan simpukanliha kuorestaan
2. Levitä merisuolaa keoiksi tarjoiluvadille ja nosta simpukat merisuolakekojen päälle
3. Kuori valkosipuli. Hiero valkosipuli, korianterinsiemenet ja suola morttelissa tahnaksi
4. Halkaisen chili(t) ja poista siemenet, paloittele ja lisää mortteliin. Hienonna, kunnes seos on tahnamaista
5. Lisää (palmu)sokeri, ja sekoita kunnes sokeri on liuennut
6. Lisää limetin mehu ja raastettu kuori ja mausta kalakastikkeella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa sokeria, limetin mehua tai kalakastiketta. Tarkoituksena on saada makean, suolaisen, happaman ja tulisen tasapaino
7. Nosta lusikallinen kastiketta jokaisen simpukan päälle ja viimeistele korianterin lehdillä ja hienonnetulla chilillä. Nosta jääkaappiin maustumaan
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti