lauantai 27. lokakuuta 2012

Hyvää syntymäpäivää

Perheen esikoinen täyttää tänään kuusitoista. Syntymäpäivälahjan tarjosin hänelle eilen; kävimme kahdestaan Farangissa. Vastapäätäni istui varsin onnellisen näköinen nuori läpi koko maistelumenu chumphonin. Teini oli vaikuttunut kaikista annoksista, mutta lumoutui erityisesti ensimmäisenä tarjoillusta vihersimpukasta sekä kookoksisesta jälkiruuasta. Syntymäpäivän aamuun herätin hänet espanjalaisittain churroilla ja suklaadipillä. Churrojen ohje on varsin yksinkertainen, mutta nyt kopioitu täältä

CHURROT

2 1/2 dl vettä
100g voita
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
yhden appelsiinin raastettu kuori
*
n 6 dl rypsiöljyä
*
hienoa sokeria
kanelia

1. Mittaa vesi, voi, suola ja puolet appelsiininkuoriraasteesta kattilaan. Kiehauta. Lisää vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen kunnes seoksesta muodostuu pallo. Ota kattila liedeltä
2. Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi. Sekoita munavaahto jauhovoiseokseen pikkuhiljaa vatkaten
3. Kuumenna rypsiöljy isossa kattilassa. Laita taikina tukevaan muovipussiin. Leikkaa kulmaan reikä ja pursota öljyyn noin 5 cm pituisia tankoja. Taikinan voi katkaista sopivasta kohdasta helposti saksilla
4. Paista churrot kullanruskeiksi ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan
5. Sekoita hienosokeri, kaneli ja loppu appelsiininkuoriraaste. Kierittele vielä kuumat churrot sokerissa ja tarjoile heti esim kuumennetun Nutella-dipin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti