CHURROT
2 1/2 dl vettä
100g voita
1/4 tl suolaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
yhden appelsiinin raastettu kuori
*
n 6 dl rypsiöljyä
*
hienoa sokeria
kanelia
1. Mittaa vesi, voi, suola ja puolet appelsiininkuoriraasteesta kattilaan. Kiehauta. Lisää vehnäjauhot voimakkaasti sekoittaen kunnes seoksesta muodostuu pallo. Ota kattila liedeltä
2. Vatkaa munat kevyeksi vaahdoksi. Sekoita munavaahto jauhovoiseokseen pikkuhiljaa vatkaten
3. Kuumenna rypsiöljy isossa kattilassa. Laita taikina tukevaan muovipussiin. Leikkaa kulmaan reikä ja pursota öljyyn noin 5 cm pituisia tankoja. Taikinan voi katkaista sopivasta kohdasta helposti saksilla
4. Paista churrot kullanruskeiksi ja nosta reikäkauhalla talouspaperin päälle valumaan
5. Sekoita hienosokeri, kaneli ja loppu appelsiininkuoriraaste. Kierittele vielä kuumat churrot sokerissa ja tarjoile heti esim kuumennetun Nutella-dipin kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti