PAISTETTU RIISI
rypsiöljyä
eilistä keitettyä jasmiini- tai basmatiriisiä
1 salottisipuli
3 valkosipulinkynttä
1/2 keltainen paprika
1/2 pienestä kesäkurpitsasta
1 pss katkarapuja
1/2 pss pakasteherneitä
pari kevätsipulinvartta
1/2 limetti
pieni tomaatti
maustekastike:
2 rkl soijakastiketta
2 rkl kalakastiketta (nam pla)
2 rkl limetin mehua
1/2 pienestä chilistä hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1. Sekoita maustekastikkeen aineet ja jätä maustumaan
2. Kuori ja hienonna sipulit. Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Sulta herneet ja katkaravut. Viipaloi kevätsipulit, lohko limetti ja kuutioi tomaatti pieniksi kuutioiksi
3. Kuumenna öljy wokissa, kuullota sipuleita hetki ja lisää riisit. Sekoittele viitisen minuuttia rikkoen samalla riisimöykkyjä pienemmiksi. Lisää paprika- ja kesäkurpitsa kuutiot, jatka paistamista toiset viisi minuuttia
4. Tee riisien keskelle pieni kolo ja kaada siihen tilkka öljyä ja riko kananmunat koloon. Sekoittele pari minuuttia kunnes kananmuna on kypsynyt ja lisää maustekastike. Sekoita hyvin. Lisää katkaravut ja herneet, anna kuumeta.
5. Viimeistele ruoka kevätsipulilla, tomaattikuutioilla ja purista annoksen pinnalle limetin mehua
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti