maanantai 7. toukokuuta 2012

Savuinen kalakeitto

Tästä ohjeesta on turha ottaa kunniaa itselleen. Pirkka leppäsavusulatejuustolla maustetun kalakeiton ohje taisi olla maalis- tai huhtikuun Pirkka-lehdessä.  Minä kasasin keiton keväisistä vihanneksista ja lohesta, savujuusto viimeisteli maun mukavasti. Lohi on puolikas fileestä, josta osan paistoin annospaloina lauantaina. Koko perhe piti ja keitto valmistui vartissa. Annoksesta riittää vielä perheelle viikolla lämmitettäväksi. Epämääräiset ainesmäärät johtuvat kaapista löytyneiden aineiden määristä, eli otetaan mitä kaapissa on.

SAVUJUUSTOLLA MAUSTETTU KEVÄINEN LOHIKEITTO

500g lohta
10  pientä varhaisperunaa
nippu vihreää parsaa
1/2 kesäkurpitsaa
pari kevätsipulin vartta
1 1/2 dl pakastemaissia
1 1/2dl pakasteherneitä
1 1/2 l vettä
kanaliemikuutio
1 prk Pirkka leppäsavusulatejuustoa
pari kierrosta mustapippuria myllystä
(suolaa)
*
persiljaa
herneenversoja

1. Kuutioi lohi annospaloiksi. Pese perunat ja lohko neljään osaan. Poista parsoista puumainen tyvi ja leikkaa loppu parin sentin paloiksi. Leikkaa kesäkurpitsa lanteiksi ja edelleen suikaleiksi. Suikaloi kesäsipuli
2. Laita perunat kiehumaan veteen, lisää kanaliemikuutio ja pari kierrosta mustapippuria myllystä. Keitä pari minuuttia ja lisää parsat lukuun ottamatta nuppuja. Keitä pari minuuttia lisää ja laita sekaan kesäkurpitsa  ja sipulit. Keitä taas pari minuuttia ja lisää kuutioitu lohi ja parsannuput. Keitä jälleen pari minuuttia ja lisää kevätsipulit, herneet ja maissit . Anna kiehahtaa.  Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa
3. Lisää keiton pinnalle persiljaa ja herneenversoja ja tarjoile ruisleivän kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti