lauantai 26. toukokuuta 2012

Kesän makua

Yksinkertaisin on useimmiten kauneinta  ja maukkainta.  Sain pikkuneidiltä eilen töihin puhelun ja pyynnön tuoda tummaa ja valkoista suklaata. Jääkaapissa odotti laatikollinen espanjalaisia mansikoita. Näistä aineista neiti rakensi herkullisen jälkiruuan.  Samalla hän sai opetella suklaan sulattamisen saloja. Tässä tuontimansikat toimivat hyvin. Suomalaiset ovat makeampia, joten kokonaisuus voi olla liiankin makea.

SUKLAAMANSIKAT

isoja mansikoita
valkoista suklaata
tummaa suklaata
( 1 l vettä)

1. Keitä vesi vedenkeittimessä ja kaada laakeaan kattilaan. Murustele suklaat kahteen aamiaismurokulhoon. Nosta ensimmäinen suklaakulho kuumaan veteen ja sekoittele kunnes suklaa on sulanut. Varo ettei vettä mene suklaan sekaan
2. Ota mansikkaa kannasta kiinni ja dippaa mansikka sulaan suklaaseen. Nosta mansikka leivinpaperille. Toista niin monella mansikalla kuin haluat. Tee sama toisen suklaan kohdalla
3. Nosta leivinpaperilla olevat mansikat pakastimeen 15 minuutiksi (jääkaappikin käy, mutta pakastimessa käyneet mansikat ovat ihanan raikkaita ja jotenkin kummasti eivät allergisoi yhtä paljon)
4.  Aseta tarjolle. Aikuisille kuohuviini sopii hyvin mansikoiden kanssa

3 kommenttia:

 1. Tämä on ehkä paras tapa tarjota mansikoita : )

  VastaaPoista
 2. ihanan näköistä! Yksinkertaisuus todella on parasta! Ihanaa kun tyttäresi saa kokeilla omia siipiään keittiössä ja samalla oppia lisää :)

  VastaaPoista
 3. Sanna, hyvin tekivät kauppansa ;)
  Charlotta, itse tekemällä ovat kumpikin myös kasvaneet varsin kaikkiruokaisiksi. Kun vain arjen kiireessä jaksaisi aina ottaa innokkaat kokit apuun :)

  VastaaPoista