sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Kastiketta

Vappuaattona grillasin jättikatkarapuja. Ennen marinointia ja grillausta poistin ravuista kuoren pyrstön kohdalta, päät jätin näyttävyyden vuoksi paikoilleen. Tosin pari päätä irtosi kuoriessa. Näistä kuorista ja irronneista päistä tein liemipohjan herkulliselle kastikkeelle. Nyt mentiin niillä kastikepohja-aineilla, joita kotoa löytyi, sellerinvarren ja vähän yrttejä olisin voinut vielä lisätä. Pohja päätyi pariksi päiväksi pakastimeen ja eilen keittelin sen loppuun ja jalostin kastikkeeksi. Muuten ateria rakentui paistetusta lohesta sekä perunoista, parsasta ja kanttarelleista.


KATKARAPUKASTIKE

katkaravun kuoria 
porkkana
pala purjoa
1 valkosipulinkynsi
rypsiöljyä & voita
2 rkl tomaattipyrettä
muutama mustapippuri
1 dl valkoviiniä
5 dl kanalientä
*
1 dl kermavaahtoa
1 rkl voita

1. Kuori katkaravut ja nuiji kuoria rikki. Lohko porkkana muutamaan osaan. Halkaise pala purjoa ja huuhtele. Paina valkosipuli rikki . Kuullota kuoria ja vihanneksia pari minuuttia öljy-voiseoksessa. Lisää tomaattipyre, pippurit ja sekoita. Lisää viini ja anna kiehahtaa. Lisää liemi ja anna kiehua puolisen tuntia. Siivilöi liemi. Jatka keittämistä kunnes neste on haihtunut puoleen. Tässä vaiheessa liemen voi pakastaa myöhempää käyttöä varten
2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kermavaahto ja voi sauvasekoittimella kastikepohjaan. Tarkista maku. Tarjoile kalan kastikkeena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti