sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Mutakakkua

Mutakakku, kladdkaka med choklad, pehmeä suklaakakku, rakkaalla lapsella on monta nimeä ja yhtä monta on reseptejäkin.  Tämä on yksi niistä, maultaan tummansuklainen ja vehnäjauhottomana sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon.  Perusohje on Maizena-pakkauksen kyljestä vuodelta yksi ja kaksi. Valkuaisvaahdon lisääminen saa kakun nousemaan perinteistä mutakakkua paremmin. Aivan täydellinen ei tämäkään kakku ole, sillä touhusin jotain muuta ja kakku oli uunissa liki puoli tuntia ja sisustasta tuli liian kiinteä.

MUTAKAKKU
4 kananmunaa
2 dl sokeria
200g tummaa leivontasuklaata
2 dl pullomargariinia
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl maissijauhoja

1. Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaiset napakaksi vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi
2. Sulat suklaa vesihauteessa. Lisää pullomargariini suklaaseen. Sekoita leivinjauhe maissijauhoihin. Sekoita suklaa-margariiniseos keltuaisvaahtoon. Lisää jauhot ja sekoita hyvin. Nostele valkuaisvaahto varovasti nostellen taikinaan
3. Rypistä leivinpaperi (opittu Sikke Sumarin ohjelmista) ja laita 24 cm irtopohjavuokaan, kaada taikina vuokaa ja paista kakkua n 20 minuuttia 200 asteessa. Tarjoile kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti