Reippailin yrittäjän kanssa puolilta päivin äänestämään ja sen jälkeen vielä siivoamaan yrityksen toimitiloja. Pikkaisen pakkanen tuntui poskissa, mutta muuten sää oli mitä mainioin. Pienen ulkoilun jälkeen oli maistui jo lounas. Jälkiruuaksi valmistin Runebergin torttuja tutulla ohjeella kuorrutusta vaille valmiiksi jo aamusta. Muun ateria pohjautui tämän viikkoisen Hesarin ruokatorstain ohjeeseen. Ohjeen kuha vaihtui nieriään ja palsternakka bataattiin, muuten seurasin ohjetta. Sekä tomaattivinaigrettea että bataattivuohenjuusto-pyreetä meillä tehdään uudestaan, sen verran mieluisia ne olivat.
PAISTETTUA NIERIÄÄ, TOMAATTIVINAIGRETTEA JA BATAATTIVUOHENJUUSTO-PYREETÄ
3 fileetä nieriää (tai kuhaa/ siikaa/ahventa)
suolaa, mustapippuria
rypsiöljyä
voita
timjaminoksia
tomaattivinaigrette:
2 tomaattia
punasipuli
valkosipulinkynsi
1/2 dl valkoista balsamicoa
1 tl sokeria
suolaa, mustapippuria
1 dl oliiviöljyä
1 dl rypsiöljyä
1/2 ruukkua basilikaa
bataattivuohenjuusto-pyree:
2 (n. 800g) bataattia
vettä keittämiseen
kermaa
suolaa, cayennepippuria
100g pehmeäävuohenjuustoa
1. Aloita bataattipyreen valmistuksesta. Kuori bataatit, lohko pienemmiksi ja laita kiehumaan suolalla maustettuun veteen
2. Valmista vinaigrette. Poista tomaateista siemenet ja leikkaa liha kuutioksi (tomaatit voi myös kaltata ennen tätä). Hienonna basilika. Kuori ja kuutioi sipulit. Kaada balsamico kattilaan ja lisää sipulit, kypsennä muutama minuutti. Lisää mausteet ja öljyt, sekoita hyvin. Lisää lopuksi tomaatti ja basilika (itse lisäsin tässä vaiheessa vielä lirauksen sitruunanmehua)
3. Kaada bataateista vesi pois (jätä ihan tilkka pohjalle) ja soseuta bataatit. Lisää kermaa koko ajan sekoittaen, kunnes sose on mukavan pehmeää. Sekoita mukaan pehmeä vuohenjuusto ja mausta. Jätä lämpimään odottamaan tarjoilua
4. Leikkaa nieriä annospaloiksi, mausta palat. Kuumenna paistinpannu ja lisää öljy. Paista kaloja nahkapuoli alaspäin, kunnes kalojen reunat muuttuvat vaaleiksi. Lisää voi ja timjaminoksat ja käännä kalat, paista vielä puoli minuuttia. Tarjoa tomaattivinaigretten ja bataattivuohenjuustopyreen kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti