Tavallisesti yrittäjä huolehtii perheemme aamiaiset, ja me unikeot saamme herätä valmiiseen aamiaispöytään. Tänään heräsin jostain syystä jo aikaisin ja minulla oli maitokahvin jälkeen hyvää aikaa puuhailla keittiössä. Joululomalla lehdistä repimäni reseptipino väheni taas yhdellä ja perhe sai sunnuntaisen brunssinsa. Harmikseni en merkinnyt lehtileikkeisiin lehden nimeä ylös, tämä kevyesti muokkaamani ohje saattaisi olla Kodin Kuvalehdestä. Näiden munakasmuffinien lisäksi pöydästä löytyi katkarapuja ja tonnikalamössöä eilisen bliniaterian jäljiltä, rapeaa pekonia, tomaattiviipaleita, paahtoleipää, vastapuristettua appelsiinimehua ja kahvia sekä teetä. Aamiaisen lisäksi nämä muffinit sopisivat buffetpöytään.
VUOHENJUUSTO-KESÄKURPITSAMUNAKASMUFFINIT
12 kpl
1 kesäkurpitsa (n 350g)
pieni punasipuli
2 valkosipulinkynttä
oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
6 kananmunaa
3/4 dl maitoa
100g pehmeää vuohenjuustoa
3 dl (vastaraastettua) parmesaania tai muuta juustoa
1. Raasta kesäkurpitsa. Kuori ja hienonna sipulit. Paahda kesäkurpitsaa kuivalla pannulla niin, että ylimääräinen vesi haihtuu. Lisää oliiviöljyä ja sipulit. Kääntele, kunnes seos saa väriä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä
2. Vatkaa kananmunat ja maito kulhossa, lisää juustoraaste ja kesäkurpitsaseos. Murustele mukaan vuohenjuusto. Sekoita tasaiseksi
3. Kaada seos muffinivuokiin (tai voidellulle muffinipellille). Paista 200 asteessa n 20 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja tarjoile
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti