KAALIKÄÄRYLEET
iso kaali ( > 2kg)
vettä, suolaa
*
rypsiöljyä
700g jauhelihaa
2 isoa sipulia
2dl kokonaisia ohraryynejä
(vettä & suolaa keittämiseen)
2 tl kuivattuameiramia
1 1/2 tlvalkopippuria
2 tl paprikajauhetta
2 tl suolaa
*
siirappia
kaalinkeitinlientä
1. Kuori ja hienonna sipuli. Lämmitä paistinpannu. Lisää pannulle rypsiöljyä ja jauheliha & sipuli. Paista jauheliha murumaiseksi. Mausta
2. Keitä ohraryynit paketin ohjeen mukaan
3. Poista kaalista kanta n 5 cm syvyydeltä. Laita kaali kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Irrottele lehtiä ulommista alkaen sitä mukaa kun ne pehmenevät. Kun lehdet alkavat olla liian pieniä kääryleiksi, käytä kaali täytteeseen. Hienonna jäljelle jäänyt kaali pieneksi
4. Sekoita ohra ja kaali jauhelihaseokseen. Tarkista maku
5. Veistä kaalinlehtien ruotia tarvittaessa ohuemmaksi
Laita kullekin kaalinlehdelle 2 rkl täytettä |
Kierrä kaalinlehteä täytteen kanssa 1/2 kierrosta, taita molemmilta puolilta lehden reunat täytealueen alle |
6. Lado kääryleet uunivuokaan. Valuta päälle siirapista ja kaalinkeitinliemestä tehtyä seosta. Paista ensin 30 minuuttia 225-asteessa, käännä kaalikääryleet. Laske lämpö 150-asteeseen ja paista kääryleitä vähintään 2 tuntia. Valele kääryleitä paistamisen aikana muutama kerta siirappi-keitinliemiseoksella.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti