tiistai 17. toukokuuta 2011

Lettujen täyte

Poronkäristys on meillä niitä ruokia, joita ei voi tehdä tarpeeksi, jotta ruokaa riittäisi kenties seuraavallekin päivälle. Lauantain käristykseen varasin kuitenkin reilusti käristyslihaa tarkoituksena tehdä tätä päivää varten täytettyjä lettuja.  Siitä määrästä jotain onneksi jäikin. Kun mukaan laitettiin vielä sopivasti juureksia,  lettuihin saatiin runsas täyte.  Samoin  toimin usein bolognese-kastikkeen kanssa. Samalla vaivalla tekee isommankin kastikkeen ja lopun voi käyttää lasagneen tai lettuihin, tai vaikka lämpimiin leipiin.
LETUT PORO-JUURESTÄYTTEELLÄ
täyte:
500g poronkäristystä
400g juuressuikaleita (pakaste)
2 valkosipulinkynttä
rypsiöljyä
suolaa, mustapippuria
paprikajauhetta
cayennepippuria
                                                    
1.Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota rypsiöljyssä. 
2.Lisää poronkäristys ja juuressuikaleet ja sekoita. Anna lämmitä. Mausta

lettutaikina:
 7 dl maitoa
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
0.5 dl rypsiöljyä
suolaa
voita/ öljyä paistamiseen

1.Valmista lettutaikina sekoittamalla maito ja munat. Lisää vehnäjauhot, suola ja rypsiöljy hyvin sekoittaen. Anna taikinan turvota puolisen tuntia.
2.Paista letut isolla pannulla. Laita jokaiselle letulle täytettä ja kääri rullalle ja laita uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja gratinoi 200-asteessa vartti. Jos teet letut etukäteen jääkaappiin anna olla uunissa puolisen tuntia. Tarjoa vihreän salaatin kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti