perjantai 20. toukokuuta 2011

Perjantain iltapala

Ruokailemme varsin harvoin kaupallisissa hampurilaisketjuissa. Pikkuneiti ei syö lainkaan hampurilaisia, ja itsellenikin kelpaa vain Hesen ruisfilee. No, teini vähän tasoittaa kulutustilastoja. Kotona valmistetut hampurilaiset ovat siitä mukavia, että täytteet voi valita jokaiselle mieleisiksi ja kastikkeiden sisällön tietää. Tällä kertaa kotona kasattu hampurilainen koostui reissumiehen väliin laitetusta lohi-katkarapupihvistä lisukkeineen. Burgerin kastiketta on tehty ennenkin.



LOHI-KATKARAPUBURGERI
reissumies-leipiä
jäävuorisalaattia
tomaattia

REMOULADE

1 dl ranskankermaa
1 1/2 dl majoneesia
1 tl dijonsinappia
1 tl hunajaa
1 pieni porkkana
1/2 pientä maustekurkkua
2 rkl kapriksia
1/2 dl hienonnettua persiljaa

1. Kuori porkkana ja raasta raastimen karkealla terällä
2. Hienonna persilja ja kaprikset
3. Kuutioi maustekurkku pieniksi kuutioiksi
4. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa pari tuntia

PIHVIT:
600g lohta
300g katkarapuja
2 kananmunaa
3 rkl vehnäjauhoja
suolaa, mustapippuria
1 rkl sitruunanmehua
(yrttejä)
öljyä paistamiseen

1. Sulata katkaravut
2. Poista lohesta mahdolliset ruodot ja leikkaa pieniksi kuutioiksi
3. Leikkaa katkaravut pieneksi. Yhdistä lohi ja katkaravut. Riko sekaan munat ja sekoita. Ripottele pinnalle jauhot, suola, pippuri ja sitruunanmehu ja sekoita. Mukaan voi lisätä maun mukaisesti myös hienonnettuja yrttejä
4. Anna taikinantekeytyä jääkaapissa
5. Kuumenna paistinpannua ja kaada sille öljyä. Nostele taikinaa keoiksi paistinpannulla ja tasoita. Paista pihvit molemmin puolin kullanruskeiksi
6. Laita leivät lämpiämään, leikkaa tomaatit viipaleiksi ja salaatti suikaleiksi ja laita kulhoihin. Nosta valmiit aineet pöytään ja anna jokaisen koota oma burgerinsa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti