Pinaattiletut kuuluvat lasten kestosuosikkeihin. Ne ovatkin liki ainoita eineksiä, joita ostan. Teini syö niitä jopa kylminä suoraan paketista. Muutkin vihannekset toimivat lettujen tapaan valmistettuna hyvin. Arkiselle aterialle paistettiin broilerin minuuttipihvit ja lisäkkeeksi valmistuivat kesäkurpitsaletut. Kasvissyöjälle letut riittävät salaatin kanssa pääruuaksikin.
KESÄKURPITSALETUT
pienehkö kesäkurpitsa (n 1 l raasteena)
suolaa
2 kananmunaa
100g pehmeää vuohenjuustoa
1 dl vehnäjauhoja
mustapippuria myllystä
0,5 - 1dl maitoa
rypsiöljyä paistamiseen
1. Raasta kesäkurpitsa karkealla rastimella. Ripottele sekaan 1 tl suolaa ja puristele käsin kesäkurpitsoista liika neste pois. Laita raaste kulhoon
2. Murustele kulhoon vuohenjuusto. Lisää munat ja vehnäjauhot, sekoita tasaiseksi. Lisää maitoa,ja sekoita. Kierrä sekaan pari kierrosta mustapippuria
3. Paista lettupannulla molemmin puolin. Pidä levy kohtuullisen pienellä, että letut kypsyvät myös sisältä.
YRTTIKERMAVIILI
2 dl kermaviiliä (3,5 % rasvaa)
1 rkl dijonsinappia
1 rkl tuoretta basilikaa silputtuna
1 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
1 rkl tuoretta korianteria silputtuna
mustapippuria
1. Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa. Tarjoile kesäkurpitsalettujen kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti