lauantai 21. toukokuuta 2011

Kala-ateria toukokuulta

Toukokuun alussa ovikello soi ja pyysin pikkuneitia avaamaan oven. Ohjeiden mukaan hän kurkisti ensin vaatehuoneen ikkunasta ja sanoi, ettei avaa koska oven takana on tuntematon mies. Aivan oikein toimittu! Koska kuitenkin olin itse kotona annoin luvan avata oven ja tulin samaan aikaan eteiseen. Ovikelloa oli soittanut Kala-auton mies. Kyseinen auto liikkuu kuulemma nelisen kertaa vuodessa alueellamme, kummallista kyllä edellisen kerran tapasin  heidät noin vuosi sitten.  Tällä kertaa ostoskoriin tuli nieriää ja tonnikalaa. Nieriästä osa päätyi heti lautasille.

NIERIÄÄ PIPARJUURIVOISSA

4 nieriä fileetä
piparjuurta
valkosipulinkynsi
voita
suolaa
timjamia
1. Kuori piparjuuri ja raasta parin sentin pätkä hienolla terällä. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna oksa timjamia.
2. Paista kala voissa nahkapuoli alaspäin
3. Kalan ollessa "liki kypsää" lisää nokare voita, valkosipulit, piparjuuriraaste ja timjamit
4. Valele kalaa piparjuurivoilla loppupaistumisen aikana. Mausta suolalla ja kaada tarjolle tuotaessa piparjuurivoi kalan päälle

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti