PORONKÄRISTYS
1 kg poronkäristyslihaa
voita paistamiseen
pari sipulia
suolaa
mustapippuria
vettä
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota voissa ja nosta sivuun
2. Paista jäinen poronliha voissa useammassa erässä
3. Nosta sipulit ja poro samaan pannuun. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada sekaan muutama desi vettä, sekoita. Anna hautua niin kauan kuin aikaa on. Nämä valmiit lastut eivät tarvitse kuin 10 minuuttia, mutta parikaan tuntia ei haittaa
PERUNAMUUSI
1 kg jauhoisia perunoita
vettä keittämiseen
suolaa, voita
täysmaitoa
1. Kuori perunat ja lohko muutamaan palaan. Keitä kypsiksi n 20 minuuttia, kaada vesi pois
2. Painele perunat rikki ja lisää pari ruokalusikallista voita. Vatkaa sähkövatkaimella tasaiseksi. Lisää välillä maitoa kunnes seos mieleisen paksuista, mausta suolalla
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti