MAKSAA KERMAISESSA PEKONI-KAPRISKASTIKKEESSA
600g naudan maksaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1/2 dl pieniä kapriksia
170g paketti pekonia
3 dl kermaa
suolaa, mustapippuria
vehnäjauhoja
voita
1. Poista maksasta kalvot ja leikkaa se viipaleiksi
2. Sekoita jauhoihin suolaa ja pippuria. Jauhota maksaviipaleet ja paista pannulla voissa molemmin puolin. Nosta sivuun ja pidä lämpimänä
3. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa kaprikset pieneksi. Leikkaa pekonit pieneksi. Jätä pari viipaletta kokonaiseksi
4. Paista kokonaiset pekoniviipaleet rapeiksi, nosta sivuun
5. Lisää pannulle nokare voita ja sipulit, kuullota. Lisää hienonnettu pekoni ja jatka paistamista. Kun pekoni on kauniin ruskeaa, lisää kaprikset. Paista minuutti sekoitellen. Lisää kerma ja paistettu maksa. Anna kiehua hiljakseen kymmenisen minuuttia. Leikkaa kokonaiset pekoniviipaleet muutamaan osaa ja nosta kastikkeen päälle. Tarjoile lisäksi keitettyjä perunoita tai riisiä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti