Viime lauantain päiväkävelyllä koukkasimme Lidlin kautta. Lidl toimii meillä lähinnä tiettyjen herkkujen, kuten parmankinkun ostospaikkana. Se kun on Lidlissä reippaasti vakikauppaamme edullisempaa. Kinkun lisäksi ostoskoriin tuli pari tarjouksessa ollutta possun sisäfileetä, taisi olla alle 7 euroa kilo. Kotona maustoin fileet ja kiedoin ne pekoniin ja nostin tomaattikastikkeen päälle uunivuokaan. Ruoka tarjoiltiin pastan kanssa, kuten usein samantapaisesti valmistamani broilerikin. Broilerissa kastikkeessa on kermaa mukana, tässä sitä vastoin mozzarellajuustoa. Ruuasta riitti kahteen ateriaan.
POSSUN SISÄFILEETÄ TOMAATTIKASTIKKEESSA
2 possun sisäfileetä
maustetahna:
hunajaa
dijon-sinappia
tuoretta timjamia
mustapippuria
suolaa
*
pekonia
*
2 prk (à 400g) yrttitomaattimurskaa
vettä
pari salottisipulia
4 valkosipulinkynttä
kourallinen kuivattuja suppilovahveroita
suolaa, mustapippuria
oliiviöljyä
200g mozzarellajuustoa
*
pastaa
1. Laita suppilovahverot veteen likoamaan (mielellään muutama tunti ennen ruuan valmistamista)
2. Sekoita maustetahnan ainekset tahnaksi ja hiero possunfileen pintaan. Kiedo pari pekoniviipaletta molempien fileitten ympärille
3. Kuori ja hienonna sipulit. Purista sienistä liika vesi pois (ota vesi kuitenkin talteen) ja hienonna sieniä vähän. Kuullota sipuleita ja sieniä hetki pannulla öljyssä
4. Kaada tomaattimurska laakeaan uunivuokaan, lisää sieni-sipulisilppu, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää sienten liotusvettä kunnes seos on notkeaa, muttei ihan lirua
5. Nosta fileet vuokaan ja laita paistolämpömittari toiseen fileeseen. Paista 200 -asteessa, kunnes pekoni alkaa ruskistua ja käännä filee. Paista lisää kunnes lihanlämpömittari näyttää n 55 astetta. Tähän menee vajaa 30 minuuttia. Ota fileet uunista ja leikkaa viipaleiksi. Laita takaisin tomaattikastikkeen päälle ja leikkaa mozzarellasta viipaleita päälle, liruttele pinnalle vielä vähän oliiviöljyä. Laita takaisin uuniin kunnes mozzarella on sulanut. Tarjoile pastan kanssa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti