Taloyhtiön yhtiökokous pidettiin meillä viime viikolla. Perinteisesti silloin myös kahvitellaan. Leivoin korvapuusteja. Niidenkään ohjetta ei blogissani näköjään ole, mutta tullee myöhemmin. Suolaiseksi tein muffinsseja, gluteenittomina, jotta käyvät kaikkien ruokavalioon. Ulkonäkö ei ole kaunein, mutta maun puolesta maittoivat kaikille. Gluteenittomat leivonnaiset tarvitsevat tavallista enemmän mehukkuutta lisääviä elementtejä ja siltikin ne ovat parhaimmillaan leipomispäivänä. Muffinssit ovat mukavia siitä, että ne voi maustaa vaikka joka kerta eri tavalla. Nyt makuina feta, kinkku ja aurinkokuivattu tomaatti.
KINKKU-FETAMUFFINSSIT, gluteeniton
4 kananmunaa
pieni rasia aurinkokuivattu tomaatti -fetakuutioita öljyssä
pari siivua ilmakuivattua kinkkua
1 1/2 dl juustoraastetta
4-5 dl gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1. Vaahdota kananmunat. Lisää fetakuutiot öljyineen, sekoita. Leikkaa kinkkuviipaleet suikaleiksi ja lisää taikinaan
2. Lisää juustoraaste taikinaan. Sekoita ja jauhot ja leivinjauhe ja lisää taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi
3. Laita muffinssipellin koloinen paperivuuat ja nostele lusikalla taikinaa niihin. Annoksesta tulee 12 muffinssia. Paista
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti