Tehdessäni thaimaalaista kanakeittoa teini totesi, että tällaisia ruokia saisi olla useamminkin, sillä itämainen ruoka on hyvää. Koska keitot ovat mukavaa arkiruokaa, lupasin jotain vastaavaa kerran viikossa. Selailin keittokirjahyllyni Asian soups- kirjaa, kun muistin Glorian R&V:n vietnamilaisen keiton ohjeen. Taas niitä ohjeita joissa ainelista on loputtoman pitkä, mukana ei kuitenkaan ollut mitään kummallisuuksia ja osan aineista jätin kylmästi lisäämättä. Tämä ohje kuten sen itse valmistin mm naudan sisäpaisti korvattiin paistijauhelihalla.
NUUDELI-JAUHELIHA PHO
2 pientä punaista mietoa chiliä
5 cm pala inkivääriä
2 sitruunaruohon vartta
2 salottisipulia
1 rkl kalakastiketta
1 rkl osterikastiketta
2 tl ruokosokeria
200g litteitä munanuudeleita
1 l tuoretta pinaattia
400g paistijauhelihaa
2 kevätsipulia
1/2 dl hienonnettua thaibasilikaa
1/2 dl hienonnettua korianteria
1 limetin mehu
lihaliemi:
10 dl vettä
2 dl demiglace-kastikepohjaa
1 kanelitanko
2 tähtianista
1/2 tl fenkolinsiemeniä
1 tl korianterinsiemeniä
3 valkosipulinkynttä
1. Valmista liemi. Kaada kattilaan vesi ja demiglace. Sido mausteet puuvillakankaan sisään nyytiksi ja laita liemeen. Keitä 20 minuuttia. Nosta nyytti pois liemestä
2. Halkaise chilit, poista siement ja viipaloi. Kuori ja viipaloi inkivääri. Poista sitruunaruohon ylin kerros ja kuivat päät, halkaise ja viipaloi. Kuori ja leikkaa sipulit renkaiksi. Lisää chili, inkivääri, sitruunaruoho ja sipuli liemeen. Mausta kala,- ja osterikastikkeella ja sokerilla. Keitä 10 minuuttia
3. Lisää nuudelit ja pinaatti ja keitä 3 minuuttia
4. Ruskista jauheliha nopeasti pannulla. Hienonna kevätsipuli. Lisää jauheliha ja kevätsipuli sekä yrtit keittoon. Purista limetin mehu keittoon. Tarkasta maku
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti